Welke spelers van PSV gaan naar het WK 2022 Qatar?

PSV is de laatste weken goed op stoom in de Eredivisie en Europa League. De laatste wedstrijd voor het WK ging weliswaar verloren tegen AZ maar in Eindhoven is men tevreden over de eerste seizoenshelft. Welke PSV spelers gaan naar het WK in Qatar?

Voor het Nederlands Elftal zijn drie spelers van PSV geselecteerd. Dit zijn Luuk de Jong, Cody Gakpo en Xavi Simons. Voor Xavi Simons was het een verrassing omdat hij nog niet eerder is geselecteerd voor het Nederlands elftal. Luuk de Jong heeft al vele interlands gespeeld en gaat naar alle waarschijnlijkheid gebruikt worden als pinchitter. Cody Gakpo is bijna verzekert van een basisplaats, de vraag is alleen nog of dit als linksbuiten of als nummer tien gaat gebeuren. Xavi Simons moet het op het aankomende WK waarschijnlijk doen met invalbeurten, maar kan zeker in de slotfases van wedstrijden iets forceren met zijn snelheid en scorende vermogen. Uit de voorselectie van het Nederlands elftal is Guus Til de enige afvaller van PSV.

Voor het Mexicaanse elftal is Erick Guttierez opgeroepen. De verwachting is dat hij samen met zijn Eredivisie landgenoten Edson Alvarez en Sanchez van Ajax gaan proberen een ronde verder te komen met Mexico. Bij Mexico zijn ook de oud PSV’er Guardado en Lozano geselecteerd.

Ismael Saibari is helaas geblesseerd en kan dus niet worden opgeroepen voor Marokko.