Enorm veel jong talent breekt door op het WK 2022 Qatar

Het WK 2022 in Qatar zal nog lang in het geheugen van voetbalfans blijven hangen. Qatar 2022 behoort tot enkele van de beste FIFA World Cup-toernooien vanwege het enorme budget, de intensiteit van het spel en de geweldige talenten die het aan de wereld heeft aangekondigd. Toen het toernooi begon, zochten veel gokkers naar de beste bookmakers die de hoogste en meest interessante FIFA World Cup 2022-odds aanbood voor voetbalgokken op de deelnemende landen en spelers.

Wat velen zullen onthouden over Qatar 2022

Het WK 2022 in Qatar zal herinnerd worden vanwege tal van verschillende hoogtepunten. Natuurlijk zal de eenmalige switch van normaal gesproken de zomer waarin het wereldkampioenschap voetbal gehouden wordt, met een unieke wintereditie voor de meeste mensen in het geheugen blijven en typerend zijn voor het WK 2022 in Qatar. Maar andere voetbalfans zullen WK 2022 Watar zich ook herinneren als het eerste WK dat op Arabische bodem plaatsvond. En andere fans zullen het zich herinneren als het WK dat het GOAT-debat bezegelde. En sommigen zullen het zich natuurlijk herinneren als het eerste WK waarbij een Afrikaans team in de halve finale stond.

Veel jonge talent debuteerd op WK 2022 Qatar

Een interessant punt dat de tongen losmaakte over het WK in Qatar en waar deze beker om zal worden herinnerd, is de overvloed aan jonge talenten die het toneel binnenstormden. Deze WK editie zorgde immers voor een groot aantal talrijke jonge talenten die hun WK-debuut mochten maken.

Dit deden de jonge talenten niet zonder reden en zonder succes. Ze leverden namelijk topprestaties voor hun teams, wat eens te meer bewijst dat het WK het grootste podium is voor voetbaltalenten om hun kunnen te laten zien. De transferwaarde zal voor deze spelers dan ook met gigantische cijfers zijn toegenomen en het is dan ook interessant om te zien hoe het met deze talenten zal vergaan komende jaren.

Hier zijn enkele sterren die opvielen op het WK en zich mooi in de kijker wisten te spelen tijdens het WK 2022 toernooi.

Coby Gakpo

 Al voor het WK op de radar van een groot aantal clubs, heeft de Nederlandse aanvaller van PSV Eindhoven een doelpunt gescoord in elk van de drie wedstrijden in de groepsfase en doet hij het ook goed onder de extra druk op het wereldtoneel, wat altijd gepaard gaat met een groot kampioenschap. Gakpo speelt in een iets centralere aanvallende rol dan bij PSV en heeft zich op bewonderenswaardige wijze aangepast door de juiste ruimtes en hoeken te kiezen, eersteklas combinatiespel en nette afwerking te tonen, terwijl hij een non-stop, onvoorspelbare dreiging vormt voor de achterlijn van de tegenstander.

Enzo Fernández:

Fernandez werd naar behoren bekroond als de beste jonge speler op het WK 2022. Fernandez was een onderdeel van de machinekamer van Argentinië in het midden van het park. De 21-jarige die voor Benfica speelt, maakte zijn talent bekend aan de wereld met enkele van de beste en meest gedisciplineerde optredens voor Argentinië. Het is dan ook geen wonder dat hij nu op de radar staat van Europese topclubs.

Azzedine Ounahi

Ounahi’s geweldige prestaties hielpen de Atlas Lions of Morocco om Afrika’s eerste halve finale in de geschiedenis van de FIFA Wereldbeker veilig te stellen. De Angers-middenvelder kan bogen op ongelooflijke energieniveaus die hem zagen opereren als een box-to-box middenvelder met behendigheid. De 22-jarige Ounahi is momenteel een toptransferbelang voor een handvol clubs in de Premier League, La Liga, Serie A en andere topcompetities.

Joško Gvardiol

De 20-jarige Kroaat nestelde zich goed in de ervaren kant van Kroatië. Gvardiol liet achterin een uitstekende prestatie zien, waardoor zijn reputatie als verdedigend toptalent nog verder werd versterkt. Chelsea, Real Madrid, Bayern München en Tottenham Hotspur zijn enkele van de topteams die strijden om zijn handtekening.

Opvallende andere talenten WK talent

Andere opvallende verschijningen dit WK waren jonge talenten die uitstekend presteerden op het WK, zoals Real Madrid’s Aurelien Tchouameni, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Goncalo Ramos. Ook deze spelers zullen met het oog op de transfermarkt flink hebben toegenomen aan waarde en hun kans op een interessante transfer met één toernooi flink hebben vergroot met hun inspanningen op het WK!

Dus als we Lionel Messi uit Argentinië en Kylian Mbappe uit Frankrij even negeren. Twee grote namen die al bekend staan ​​als de beste spelers ter wereld, en kijken wat ons op het WK 2022 aan jongere sterren is geprestenteerd, kunnen we stellen dat het niveau en toekomst in kwaliteit voetbal er rooskleurig uitziet. Misschien zien we binnenkort bij FIFA nog wel dat één van deze vele nieuwe namen gewonnen heeft met een stem voor beste speler van het ternooi. Het mag in ieder geval duidelijk zijn. Het volgende WK in 2026 zal in ieder geval een mooie gelegenheid zijn om te zien hoe ver deze jonge talenten zijn gevorderd in hun carrière.