Voorspelling Finale WK 2022 Frankrijk Argentinië

Frankrijk speelt in de finale tegen Argentinië op Zondag 18 december om 16:00 uur Nederlandse tijd. De finale van het WK 2022 tussen Frankrijk en Argentinië is natuurlijk live te zien op NPO 1. Gaat Messi zijn prachtige carrière belonen met een Wereldbeker of zijn het de Fransen die er net als de vorige keer met de wereldcup vandoor gaan. Vooraf werden beide landen als een van de favorieten aangekondigd, niet zo gek als de nr 3 en nr 4 van de FIFA ranglijst.

Voor het eerst sinds 1962 is er een kans dat de houders hun titel zullen verdedigen, zonder dat een team dat sinds Brazilië deed. Hoewel Didier Deschamps niet altijd de meest populaire figuur is, gaat de baas van Les Bleus voor zijn derde titel, zijn tweede terwijl hij de leiding heeft over het nationale team. Voor het toernooi geteisterd door vele blessures, dat is een enorme prestatie.

Voor Argentinië zijn de oude twijfels over de vraag of Lionel Messi wel of niet om het nationale team geeft, definitief van de baan. De vorm van de 35-jarige in Qatar is vergeleken met het niveau waarop Diego Maradona was toen hij zijn team in 1986 naar de overwinning sleepte en, zoals altijd, is het moeilijk om vergelijkingen tussen de twee te negeren.

Zowel Adrien Rabiot als Dayot Upamecano zaten door ziekte de zege op Marokko uit, maar worden terug verwacht voor de finale.

Marcos Acuna en Gonzalo Montiel zullen beiden beschikbaar zijn voor selectie nadat ze wegens schorsing uit de halve finale zaten.

Angel di Maria zal zeker aan de start verschijnen na zijn recente blessure en zal ongetwijfeld al het mogelijke doen om te verschijnen.

Hoewel Messi voorbestemd lijkt te zijn voor de ultieme glorie, zal dit Franse team tegen een stootje kunnen. Schijnbaar niet in staat om in paniek te raken en te pronken met overduidelijke vuurkracht, zouden ze haalbaar zijn als de Argentijn stormt op weg naar een derde WK-overwinning.

Onze voorspelling Frankrijk – Argentinie: 2-1 (Frankrijk wint)