Voorspelling Qatar-Ecuador WK 2022

Op 21 November 2022 wordt om 17:00 uur Nederlandse tijd de tweede wedstrijd van Groep A gespeeld. Gastland Qatar neemt het dan op tegen het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Zoals alle andere wedstrijden van het WK wordt ook deze wedstrijd live uitgezonden op NPO en op de site van NOS. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Al Khor stadion met een capaciteit van maar liefst 60.000 mensen, de verwachting is dat het stadion volledig uitverkocht is.

Qatar is op voetbalgebied een kleine onbekende, ze staan op de 49ste plek van de FIFA ranglijst. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om een fatsoenlijke selectie op de been te krijgen en dat lijkt gelukt. Toch wordt niet verwacht dat Qatar de volgende ronde gaat halen van het WK in eigen land. De sterspeler van Qatar is Akram Afif, die in het verleden uitkwam voor Villareal en een transferwaarde heeft van 5,5 miljoen.

Qatar en Ecuador hebben een keer eerder tegen elkaar gespeeld en dat eindigde in een overwinning voor Qatar. Ecuador staat op plek 44 van de FIFA ranglijst, op het eerste gezicht lijken de teams dus aardig bij elkaar te liggen qua niveau. Ecuador heeft niet een uitgesproken sterspeler maar hebben als team aangetoond zelfs de grootste tegenstanders het lastig te kunnen maken. Qatar en Ecuador zullen naar alle waarschijnlijk het WK na de poule fase al moeten verlaten, omdat in deze groep Nederland en Senegal de favorieten zijn voor een plekje naar de volgende ronde.

Als we naar de voorspellingen van de bookmakers kijken dan is er geen uitgesproken favoriet voor deze wedstrijd. Denk jij dat Qatar wint dan krijg je 3,15 keer je inzet terug. Ga jij voor een overwinning van Ecuador dan krijg je 2,22 keer je inzet terug. Een gelijkspel geeft jouw 3,10 keer jouw inleg terug.

Omdat Qatar het WK organiseert heeft het geen kwalificatie hoeven af te ronden. Wel heeft Qatar een groot aantal oefenwedstrijden gespeeld. Het heeft onder meer 0-0 gespeeld tegen Egypte en 3-0 gewonnen van Irak.

Ecuador is tijdens de kwalificatie 4de geworden achter Brazilië, Argentinië en Uruguay. Toch heeft het ook sterke voetballanden als Colombia en Chili achter zich gelaten tijdens de WK Kwalificatieronde.

Wat is jouw voorspelling van deze wedstrijd, gaat Qatar stunten met het voordeel van het thuispubliek, of overwint de Zuid-Amerikaanse passie van de spelers van Ecuador?

Onze voorspelling Qatar-Ecuador:  0-0 (gelijkspel)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Qatar-Ecuador : Niemand

Onze voorspelling aantal gele kaarten Qatar-Ecuador: 2

Onze voorspelling aantal rode kaarten Qatar Ecuador: 1

Beste Spelers WK 2022

Wie worden naar verwachting de beste spelers van het WK voetbal in Qatar?

Wil je goede voorspellingen maken? Dan is het handig om te kijken naar wat bookmakers voorspellen. Zij voorspellen namelijk niet alleen de te verwachten winnaar van het WK, maar ook wie de beste spelers gaan worden. Volgens de bookmakers moeten we vooral Lionel Messi (Argentinië), Christiano Ronaldo (Portugal) en Antoinne Griezmann (Frankrijk) in de gaten houden. Stuk voor stuk bekende namen die wel eens een kanshebber kunnen zijn voor de beste speler van het WK 2022. Kijken we naar afgelopen jaren dan is het wel opvallend dat de beste speler eigenlijk nooit uit het winnende team komt.

Wie zijn de beste spelers van het Nederlands Elftal op het WK?

Nederland heeft veel goede spelers en de verwachting is dan ook dat ze redelijk ver gaan komen. De beste spelers zullen naar verwachting Virgil van Dijk & Matthijs de Ligt worden. Ook Steven Bergwijn gaat naar verwachting een goede indruk maken en zal Jasper Cilissen de plaats onder de lat gaan innemen. In ieder geval wordt er veel verwacht van de Oranje leeuwen.

Welke talenten moeten in de gaten gehouden worden op het komende WK?

Elk WK heeft debutanten en aanstormende talenten die hun opwachting gaan maken. Bellingham van Engeland en Camavinga van Frankrijk zijn de 2 grootste talenten die kans maken op de eindzege. Een ander groot talent is Gavi van Spanje. Bij het Nederlands Elftal zal Brian Brobbey kans maken om het grootste talent te zijn van het WK in Qatar. Omdat veel landen de selecties nog niet bekend hebben gemaakt is het lastig om in te schatten welke aanstormende talenten allemaal zullen deelnemen.

Welke prijzen en awards zijn er te winnen door spelers en landen op het WK?

Alle deelnemers zijn natuurlijke gebrand om één belangrijke prijs mee naar huis te namen, namelijk de Wereldbeker. Toch zijn er veel andere prijzen en awards te verdienen. Denk aan een prijs voor de beste speler, een prijs voor de topscorer en een prijs voor de beste keeper. Verder heb je nog een prijs voor de beste jonge speler en is er een Fair Play beker voor het meest sportieve land. Veel prijzen en awards dus voor individuele spelers.

Wie waren de beste spelers op het WK 2018?

Het WK van 2018 ligt al weer een tijdje achter ons maar er zijn een aantal spelers die destijds een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten. Zo win Luka Modric (Kroatië) de gouden bal en mocht Thibaut Courtois (België) de gouden handschoen als beste keeper mee naar huis nemen. Frankrijk was echter het land dat zich kroonde als wereldkampioen en ook dit jaar zullen zij er alles aan doen om die beker nogmaals te winnen.

Poule regels WK voetbal 2022

Nog even geduld en dan kunnen we gaan zitten voor het WK voetbal in Qatar. Eind november is het zover. Wie mag zich in december wereldkampioen voetbal 2022 noemen?

Maar voor het zover is, moeten de finalisten de knock out fase goed doorkomen. En laten we vooral ook de voorafgaande poulewedstrijden niet onderschatten. Want een onverwacht verlies kan zomaar uitschakeling betekenen. Wat zijn eigenlijk precies de regels in de poules? Hoeveel landen zien we terug in de knock out fase? En maak je als nummer drie in de poule wel of niet nog kans op het spelen in die volgende ronde? We bespreken het in deze blog.

Wie gaan er allemaal door vanuit een poule naar de volgende ronde van het WK?

Op het WK in Qatar zijn er acht poules,met vier landen per poule. Deze zijn via een gestuurde loting bij elkaar ingedeeld. Gestuurd wil zeggen dat de acht sterkste landen bij elkaar in één bokaal zaten, en elkaar daardoor niet al kunnen treffen in de groepsfase.

We starten het WK dus met 32 landen. Bekijk het speelschema voor de exacte wedstrijden die gespeeld worden. Je zou zeggen dat er in theorie dus ook 32 landen wereldkampioen kunnen worden. Echter: alleen de nummers 1 en 2 gaan door naar de knock out ronde, oftewel de achtste finales.

Gaan de nummers 3 van de poule ook door naar de volgende ronde?

Nee, de landen die eindigen als nummer drie in de poule gaan niet door naar de knock out fase. Er is dus ook geen ‘escape’ voor de beste nummers drie in een poule, zoals dat soms in andere toernooien wel het geval is.

Je hoort je als nationale ploeg bij de beste twee landen in jouw groep te plaatsen, anders is het WK-feest voorbij. Dit betekent dus eenvoudigweg dat de helft van alle deelnemende landen al na de groepsfase naar huis mag.

Dat betekent dus ook dat in een poule met verschillende sterke landen één verliespartij al fataal kan zijn. Hoeft niet, omdat je immers nog twee andere wedstrijden hebt, maar de druk neemt wel flink toe.

Wat gebeurt er (wat zijn de regels) bij een gelijke stand tijdens de poulefase van het WK 2022?

Het gebeurt regelmatig dat teams in een groep met een gelijk aantal punten eindigen. Wat zijn de regels hieromtrent? Wat bepaalt welk land door gaat naar de knock out fase?

Na het aantal punten wordt er eerst gekeken naar het doelsaldo, dus het verschil tussen gemaakte en geïncasseerde doelpunten. Is dat ook gelijk, dan is het aantal gemaakte goals doorslaggevend.

Uiteraard kunnen ook dan twee of zelfs drie ploegen nog exact gelijk staan. In dat geval wordt er gekeken naar het onderlinge resultaat tussen deze landen in hun groep. De volgorde: aantal punten, doelsaldo, aantal gemaakte doelpunten.

De kans is wellicht niet groot, maar mocht er dan nog steeds geen verschil zijn, dan gaat sportiviteit een rol spelen. De ploeg met de minste gele en rode kaarten (die uiteraard zwaarder tellen) gaat door.

In het uiterste geval verricht de FIFA een loting om te bepalen wie doorgaat.

Wat zijn de regels in de knock out fase van het WK voetbal?

Vanaf de achtste finales moet er uiteraard na elke wedstrijd een winnaar bekend zijn. Een gelijke eindstand wordt dan ook gevolgd door een verlenging van twee keer 15 minuten. Is er dan nog steeds geen beslissing gevallen, dan wordt via strafschoppen bepaald wie door gaat naar de volgende knock out ronde.

Voorspelling Engeland Iran WK 2022 Qatar

Op 21 November 2022 wordt de tweede wedstrijd van het WK voetbal in Qatar gespeeld. Engeland neemt het op tegen Iran om 14:00 uur Nederlandse tijd, de wedstrijd wordt live uitgezonden door de NPO en is ook te zien op de website van de NOS. De wedstrijd Engeland Iran wordt gespeeld in het Khalifa International stadion en is de eerste groepswedstrijd in groep B van het WK 2022. Het is de eerste keer dat Engeland en Iran elkaar treffen er is dus geen historische data beschikbaar voor deze wedstrijd.

Een bekende speler voor Nederlanders van Iran is Alireza Jahanbakhsh, die onder meer bij AZ en Feyenoord heeft gespeeld. Bij de Engels zijn natuurlijk veel meer bekende spelers zoals Harry Kane van Tottenham, Phil Foden van Manchester City en Trent Alexander-Arnold van Liverpool.

Omdat de meeste Engelse spelers in de Premier League spelen is de verwachting dat Engeland deze wedstrijd gaat winnen. De bookmakers geven 1,31 keer je inzet terug bij een overwinning van Engeland. Als Iran deze wedstrijd tegen de Engelsen gaat winnen dan krijg je maar liefst 9 keer je inzet terug. Deze cijfers komen natuurlijk niet uit de lucht vallen en meestal krijgen de bookmakers gelijk. Op de Fifa ranglijst staat Engeland op de vijfde plek en Iran kom je pas tegen op de drieëntwintigste plek.

Normaal gesproken wordt een WK of EK na een lang seizoen gehouden. Dit jaar is het WK al in November, de Engelse spelers zullen dus nog volop energie hebben. Niets voor niets worden de Engelsen als een van de kanshebber gezien voor het winnen van het WK. Tijdens het afgelopen EK voetbal haalde Engeland zelfs de finale, die helaas voor hun werd verloren van Italië.  Engeland zal dit WK gebrand zijn om wederom de finale te halen, zeker omdat ze zichzelf als grootste voetballand ter wereld zien met natuurlijk de Premier League als sterkste competitie ter wereld.

De verwachting is dat de temperatuur hoog zal oplopen tijdens het WK, de spelers van Iran zullen waarschijnlijk iets beter kunnen omgaat met de hoge temperaturen tijdens de wedstrijd. Wil Iran de volgende ronde halen van dit WK, dan moeten zij waarschijnlijk de punten halen tegen de andere tegenstanders in groep B, namelijk Amerika en Wales. Ze zeggen weleens dat de eerste klap een daalder waard is, deelt Engeland deze klap uit aan Iran?

Onze voorspelling Engeland-Iran:  3-0 (Engeland wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Engeland-Iran : Harry Kane, Raheem Sterling

Onze voorspelling aantal gele kaarten Engeland-Iran: 2

Onze voorspelling aantal rode kaarten Engeland-Iran: 0

Mascotte WK Qatar 2022

Wie of wat is de mascotte van het WK 2022 in Qatar

De mascotte heet dit jaar La’eeb. Dat betekent zoiets als supergetalenteerde voetballer. Hij ziet eruit als een Arabisch gewaad dat tot leven is gekomen en heeft daarom wel iets weg van een vriendelijk spookje. Hij is wit, heeft verschillende tekens op de hoeken van zijn doek en heeft een vrolijk gezicht. De mascotte is avontuurlijk en nieuwsgierig. Zijn doel is om iedereen kennis te laten maken met het plezier van voetbal.

Wat is het verhaal achter de mascotte van het WK 2022 Qatar?

La’eeb komt volgens het verhaal uit een parallel universum waar alle mascottes bij elkaar wonen. In deze wereld zijn creativiteit en goede ideeën het belangrijkst. La’eeb wil dan ook iedereen uitnodigen om zijn of haar talenten te ontdekken en in zichzelf te geloven. De mascotte is te zien als voetballer, maar hij kan ook vliegen en er zijn beelden waarin hij lekker ligt te zonnen op een strandstoel met een drankje erbij. Iedereen mag voor zichzelf bedenken wat deze mascotte voor hen betekent.

Wanneer krijgen we de mascotte van het WK allemaal te zien?

Natuurlijk zal je de mascotte van het WK van Qatar zien bij alle wedstrijden om het publiek te vermaken en op te zwepen. Maar dat is nog lang niet alles. Want als gezicht van het toernooi zal La’eeb onderdeel zijn van de reclames voor het WK. Ook vind je hem op de website en de sociale media uitingen van de WK-organisatie. Daarnaast zal hij natuurlijk voorkomen in de merchandising.

Wat is de mascotte van het Nederlands Elftal?

De mascotte van het Nederlands elftal is Dutchy. Dutchy is, hoe kan het ook anders, een leeuw. Hij draagt het oranje voetbaltenue van het Nederlands elftal en is er altijd bij als ze een wedstrijd spelen. Hij is trouwens ook de aanvoerder van de Jonge Leeuwen. Het Nederlands vrouwenelftal heeft een eigen mascotte, Kicky de leeuwin.

Welke mascottes waren er bij de afgelopen WK voetbal?

Elk WK heeft een eigen mascotte. Deze traditie begon in 1966 met het WK in Engeland. Dat jaar was de mascotte Willy, een leeuw met een shirt met de Britse vlag. Daarna was het de beurt aan Mexico in 1970. Zij hadden Juanito, een Mexicaanse jongen met een grote sombrero op zijn hoofd. Andere bijzondere mascottes van WK’s waren Zabivaka, de Russische wolf van 2018, Zakumi, het Zuid-Afrikaanse luipaard van het WK in 2010 en Footix, de Franse haan van 1998.

Dit is de officiële mascotte van het WK 2022 Qatar

Groep des doods WK Qatar

In november start het WK voetbal in Qatar. Nu de loting is geweest, en dus de groepsindeling bekend is, krijgen we ook meer inzicht in de kansen van de deelnemende landen. Zo zijn er altijd groepen waarin favorieten het op het eerste gezicht niet heel lastig zullen krijgen. Maar er zijn ook groepen waarin ze elkaar al in een vroeg stadium tegen komen. Hoe is dat op het aanstaande WK Qatar?

Welke groep op het WK voetbal wordt gezien als de groep des doods

Met de kennis van nu wordt Groep E door voetbalkenners gezien als de poule des doods op het WK in Qatar. In die groep ontmoeten Spanje, Duitsland, Japan en Costa Rica elkaar. Spanje is op dit moment (juli 2022) de nummer 6 van de FIFA ranglijst. Duitsland staat 11e op die lijst. Japan vinden we terug op plaats 24, Costa Rica staat tien plaatsen lager. Waarschijnlijk is men zowel in Spanje als in Duitsland nog niet heel erg gerust op een goede afloop. Want Japan is een niet te onderschatten outsider. En Costa Rica eindigde in de kwalificatie met een gelijk aantal punten als Amerika, en slechts drie punten achter Canada en Mexico. In een play-off versloeg Costa Rica vervolgens Nieuw-Zeeland.

Wat wordt bedoeld met de groep des doods

De groep des doods is een groep op een sporttoernooi waarin een paar sterke landen elkaar treffen. Meestal is er een goede verdeling tussen wat sterkere en wat zwakkere deelnemers. Maar soms zijn er bijvoorbeeld drie favorieten die elkaar door een ongelukkige loting al in de groepsfase tegenkomen. Als er op een WK maar twee landen doorgaan naar de volgende ronde, dan zal er dus één sterk land al in die eerste ronde sneuvelen. Voor dat land blijkt dit dus de groep des doods te zijn geweest.

Welke twee landen zijn favoriet om de groep des doods te overleven

Normaal gesproken zullen we Spanje en Duitsland terug zien in de knock-out fase. Duitsland moet echter niet al punten laten liggen in de eerste wedstrijd, tegen Japan. En Spanje moet op dezelfde dag eerst maar eens Costa Rica verslaan. In de tweede wedstrijd treffen Spanje en Duitsland elkaar, en weten we meer. Wie van de twee heeft na deze tweede wedstrijd al voldoende punten voor enige zekerheid? En welk land moet nog flink aan de bak in de laatste groepswedstrijd? Mocht Japan Duitsland al in de eerste wedstrijd verslaan, dan zou die laatste speeldag in de groep wel eens heel erg spannend kunnen worden.

Wat was de groep des doods van het vorige WK en hoe hebben die landen het gedaan op dat WK?

Op het WK 2018, in Rusland, kon Groep F gezien worden als de groep des doods. Immers: Duitsland (bijna altijd één van de favorieten), Zweden en Mexico kwamen elkaar daar tegen, aangevuld met Zuid-Korea. Het liep anders dan heel veel mensen hadden verwacht. Duitsland eindigde namelijk als laatste in deze groep, met slechts drie punten. Zuid-Korea eindigde met even veel punten, maar een beter doelsaldo als derde. Zweden en Mexico gingen als nummer één en twee door naar de volgende ronde.

Voorspelling Senegal Nederland WK 2022 Qatar

Op 21 November 2022 wordt de wedstrijd Nederland- Senegal gespeeld, als openingswedstrijd van het WK 2022 in Qatar. Deze openingswedstrijd van het WK 2022 wordt gespeeld in het Al Thumama stadion. De wedstrijd Nederland-Senegal zal starten op Maandag 21 November om 11:00 uur Nederlandse tijd. De openingswedstrijd zal uitgezonden worden op NPO en is ook te volgen via de website van NOS. Het is voor zowel Nederland als Senegal de eerste wedstrijd in Groep A. Saillant detail is dat dit de eerste keer zal zijn dat Nederland Senegal zal treffen in een voetbalwedstrijd.

Senegal wordt gezien als de sterkste tegenstander van het Nederlands Elftal in groep A van het WK Qatar 2022. Senegal was het afgelopen WK ook deelnemer terwijl Nederland afwezig was bij het WK 2018 in Rusland. Senegal overleefde de groepsfase van het vorige WK niet, want ze werden derde in de groep.

In tegenstelling tot het WK werd er tijdens de Africa Cup 2022 wel succes behaald door Senegal. Sterker nog, Senegal heeft de Afrika Cup van 2022 gewonnen door in de finale Egypte te verslaan. De sterspeler van Senegal is Mane, die garant staat voor veel doelpunten, zowel bij zijn club als voor zijn land.

De verwachting is dat Nederland sterker is dan Senegal. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven staat Nederland achtste op de FIFA ranking lijst. Senegal staat op dit moment achttiende op de ranglijst van de FIFA. Op basis van deze lijst kan je vaststellen dat Nederland de favoriet is om de openingswedstrijd tegen Senegal te winnen.

Ook op basis van de statistieken van de bookmakers kan je verwachten dat Nederland wint van Senegal. Op het moment van schrijven krijg je 1,59 keer je inzet terug als het Nederlands elftal wint. Denk je dat Senegal wint dan krijg je van de bookmakers maar liefst 5,4 keer je inzet terug. Een gelijkspel levert 3,60 keer jouw inzet op.

Het is de vraag hoe het Nederlands Elftal omgaat met de hitte tijdens het WK in Qatar. De spelers van Senegal zijn beter gewend aan hoge temperaturen, ook al spelen een groot aantal van hun spelers in Europese competities.

Tijdens WK openingswedstrijden worden zelden hoge uitslagen neergezet, de voorspelling is dan ook dat dit geen doelpuntrijk duel wordt. Wil jij een uitslag invullen voor jouw WK poule dan kan je op basis van de bookmaker voorspellingen het beste gaan voor een kleine overwinning van het Nederlands elftal op Senegal.

Onze voorspelling Senegal-Nederland:  1-2 (Nederland wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Senegal-Nederland : Memphis Depay, Steven Bergwijn en Manio Sane

Onze voorspelling aantal gele kaarten Senegal-Nederland: 3

Onze voorspelling aantal rode kaarten Senegal-Nederland: 0

Tips WK Poule voorspellen

Win je WK poule met onderstaande tips!

Het WK voetbal in Qatar komt eraan en dat betekent dat je ook weer verschillende WK poules kan invullen. Met de verschillende WK poules kan je vaak verschillende prijzen winnen. Denk aan een voetbal, een leuk paar sokken of een geldbedrag. Het WK voetbal wordt gespeeld van 21 november tot en met 18 december 2022. De hoogste tijd dus om je alvast te verdiepen in de tips die je helpen met invullen van de winnende WK poule.

Wat zijn goede tips bij het invullen van een WK 2022 poule?

De ene WK poule is de andere niet en geen enkele WK poule is hetzelfde. Kijk vooraf dus goed welke voorspellingen de meeste punten opleveren. Soms hoef je namelijk alleen de winnaar van de wedstrijd goed te raden, maar vaak krijg je ook extra punten wanneer je de uitslag goed voorspelt. Het kiezen van de juiste topscorer en de uiteindelijke winnaar van het WK leveren vaak nog bonuspunten op. Het weloverwogen invullen van de WK poule gaat dus zeker lonen. Twijfel je wat je moet invullen op een WK poule? Dan is de belangrijkste tips om te kijken naar wat de bookmakers voorspellen. Ook loont het vaak om te kijken naar de behaalde resultaten in het kwalificatietoernooi.

Wat zijn de meest voorkomende uitslagen op een WK?

Op het WK zijn alle uitslagen mogelijk. Van 10-0 winst tot een 5-5 gelijkspel. Toch is het verstandig om niet zomaar wat in te vullen. De meest voorkomende uitslagen op een WK zijn namelijk kleine uitslagen. Zo was de meest voorkomende uitslag op het WK in 2014 2-1 en op het WK in 2018 was dit zelfs een uitslag van 1-0. Kan je geen winnaar kiezen? Dan is een gelijkspel natuurlijk ook een optie. Statistisch gezien komt een gelijkspel van 1-1 het vaakst voor. Voorspel dus niet al te vaak extreme uitslagen want zowel de geschiedenis als de statistiek leren dat grote uitslagen op WK’s zeer sporadisch voorkomen.

Hoeveel goals gaan er ongeveer vallen op het WK 2022?

Wanneer wordt gekeken naar de afgelopen WK’s zien we dat er gemiddeld 2,3 keer per week wordt gescoord. Gemiddeld zijn dat dus 159 goals op het gehele WK. Dit ligt ook in lijn met de afgelopen WK’s. In 2014 werd er namelijk 171 keer gescoord en in 2018 werd er 169 keer gescoord. Beide keren dus iets boven het gemiddelde van 159 keer scoren, maar kies je voor een getal tussen de 140 en de 170 dan zit je eigenlijk altijd in de buurt van het juiste aantal doelpunten.

Wie maken er kans om topscoorder te worden op het WK?

Ook bij het invullen van de topscorer is het verstandig om een weloverwogen keuze te maken. Vul een spits in die regelmatig gescoord heeft bij de kwalificatie. Denk hierbij aan Ronaldo, Mbappe of Depay. Depay heeft het vaakste gescoord tijdens het kwalificatietoernooi, al is dat natuurlijk geen waterdichte theorie. Kies in ieder geval een spits en trap in de valkuil door een willekeurige speler in te voeren.

Is het aan te raden om gedurende het toernooi mijn voorspellingen nog aan te passen?

Sommige WK poules laten het toe om tijdens het toernooi de voorspellingen aan te passen. Dit kan lonen wanneer een land beter of slechter presteert dan vooraf verwacht. Ook nu is het handig om de bookmakers te volgen. Zie je veel verschil met wat de bookmakers voorspellen en jouw voorspelen? Dan kan het zinvol zijn om je voorspellingen aan te passen. Zijn er slechts kleine verschillen? Dan kan je het beste bij je eerste ingeving blijven.

Kan ik ook geld verdienen met een WK poule?

Geld verdienen met het invullen van de winnende WK poule is zeker mogelijk. Vaak gaat het om kleine bedragen, maar als je goed inzet en je poule weloverwegen invult dan kan je zeker geld verdienen. Vul je meerdere WK poules in? Dan kunnen de kleine bedragen zelf optellen tot een groter bedrag.

WK Qatar Bookmakers

Wie worden bestempeld als favorieten door de bookmakers voor de eindzege van het WK 2022 in Qatar?

Volgens de bookmakers is niet regerend wereldkampioen Frankrijk, maar Brazilie dé te kloppen ploeg. Dit team met sterren als Neymar, Vinicius Junior en Coutinho staat bijna overal als topfvoriet genoteerd. Verder lijken ook Frankrijk, Engeland en Spanje ver te geraken in dit tornooi. Onder de outsiders vallen landen als Argentinie, Belgie en Duitsland. Deze landen maken een grote kans om de halve finales te halen, maar kunnen volgens de bookmakers niet tot de finale doorstoten.

wie gaan de meeste assists geven volgens de bookmakers op het WK voetbal 2022?

Ook hier zie je duidelijk dat Brazilië torenhoog favoriet is bij de bookmakers. Het is volgens hen namelijk al een uitgemaakte zaak dat Neymar de meeste assists zal geven, al wordt Messi ook vaak genoemd. Verder is er een erg lange lijst met outsiders, waarin je wel een speler van elk land terugvindt. Maar als je de bookmakers wil volgen, zet je Neymar zeker en vast op nummer één.

wie wordt er topscorer volgens de bookmakers op het WK 2022?

Als het over de topscorer gaat, verdwijnt Brazilie even naar de achtergrond. Volgens de bookmakers wordt de titel van topscorer een strijd tussen Harry Kane en Cristiano Ronaldo. Eventuele outsiders zijn Kylian Mbappe, Neymar en Romelu Lukaku. Alles hangt er natuurlijk vanaf hoe goed de teams het doen en welk land de eerste rondes goed overleeft.

kloppen de voorspellingen van bookmakers vaak, kan ik deze gebruiken voor mijn voetbalpool voor het WK?

De meeste bookmakers baseren hun voorspelling op basis van statistieken, persoonlijk inzichten en heel wat kennis wat zaken. Voor ze aan het publiek bekend gemaakt worden, analyseren ze alle voorspellingen uitvoerig en proberen ze zo accuraat mogelijk te zijn. Tegenwoordig zijn de bookmakers erg betrouwbaar, al blijft het natuurlijk een gok en is een verrassing altijd mogelijk.

Wie wordt de winnaar van Groep A volgens de bookmakers?
Groep A lijkt een uitgemaakte zaak. Nederland zou deze groep met het grootste gemak moeten kunnen winnen. Ecuador en Senegal hebben zich slechts op het nippertje kunnen plaatsen en voor thuisland Qatar is dit zelfs het eerste WK. De strijd voor de tweede plaats speelt zich tussen Ecuador en Senegal af, waarbij de kansen van Senegal iets hoger ingeschat worden.

Wie wordt de winnaar van Groep B volgens de bookmakers?
Groep B bestaat uit Engeland, de Verenigde Staten, Iran en de winnaar van de Europese play-off. Engeland krijgt het in deze groep niet al te moeilijk volgens de bookmakers, al is de Verenigde Staten altijd een te duchten tegenstander. Alles hangt natuurlijk af van het vierde land. Wales is namelijk nog een kanshebber op dit ticket en dit land heeft het Engeland al meermaals moeilijk gemaakt.

Wie wordt de winnaar van Groep C volgens de bookmakers?
De eerste plaats in Groep C is volgens de bookmakers voor Argentinie. Voor de tweede plaats gaat het tussen Mexico en Polen. Mexico lijkt iets meer kans te maken op de volgende ronde dan Polen. Het vierde land, Saudi-Arabie, lijkt geen enkele rol van belang te spelen in deze groep.

wie wordt de winnaar van Groep D volgens de bookmakers?
Ook in groep D ontbreekt nog een land. Australië, de Verenigde Arabische Emiraten of Peru maakt nog kans op deelname. Welk land het ook wordt, Frankrijk is hoe dan ook de topfavoriet in Groep D. De tweede plaats is zo goed als zeker weggelegd voor Denemarken.

Wie wordt de winnaar van Groep E volgens de bookmakers?
Poule E is de groep des Doods. In deze groep gaat de strijd voor de eerste plaats zich waarschijnlijk tussen Spanje en Duitsland afspelen, al mag je Japan nooit onderschatten. Volgens de bookmakers is het Spanje die aan het langste eind zal trekken, gevolgd door Duitsland.

Wie wordt de winnaar van Groep F volgens de bookmakers?
Groep F bestaat uit België, Kroatië, Canada en Marokko. Volgens de bookmakers is België torenhoog favoriet in deze groep en zal Kroatië tweede in de groep worden. Canada en Marokko zijn mindere voetballanden en lijken er op het WK 2022 niet aan te pas te komen. Voor Canada is dit zelfs het eerste WK en het gebrek aan ervaring zal hen zeker parten spelen.

Wie wordt de winnaar van Groep G volgens de bookmakers?
Vrijwel alle bookmakers zien Brazilië wereldkampioen worden en het spreekt dan ook voor zich dat ze hun groep eenvoudig zullen winnen. Tussen Servië, Zwitserland en Kameroen krijgt Zwitserland hogere kansen toegewezen. Kameroen heeft de groepsfase op een groot toernooi nog nooit overleefd en hier lijkt er dit jaar geen verandering in te komen.

Wie wordt de winnaar van Groep H volgens de bookmakers?
De laatste poule, Groep H, bestaat uit Ghana, Uruguay, Zuid-Korea en Portugal. Bij vrijwel alle bookmakers staat Portugal met stip op nummer één, gevolgd door Uruguay. Zuid-Korea en Ghana zullen op dit WK geen rol van belang spelen en deze landen zien we in de kwartfinale waarschijnlijk niet meer terug.

Sponsors WK-voetbal Qatar 2022

Op maandag 21 november 2022 spelen Senegal en het Nederlands elftal de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Normaliter wordt het WK-voetbal altijd in de zomer gespeeld. Gastland Qatar heeft echter een woestijnklimaat, waarbij de gemiddelde temperatuur in de zomer kan oplopen tot 40°C. Daarom is besloten om het WK van 2022 plaats te laten vinden in de winter.

Bij een WK zijn vele partijen betrokken. In dit blog lees je meer over de geldschieters van het WK-voetbal in Qatar, de sponsoren. Ben je daarnaast benieuwd wie de sponsoren zijn van de FIFA en KNVB? Lees dan snel verder!

Wat zijn de officiële sponsoren van het WK-voetbal in 2022 in Qatar?

Het WK-voetbal in Qatar heeft een aantal officiële sponsoren. Alleen deze sponsoren hebben het recht om tijdens het toernooi reclame-uitingen te doen. De officiële sponsoren van het WK zijn:

 • Budweiser
 • Hisense
 • McDonalds
 • Vivo
 • BYJU’s
 • Crypto.com
 • China Mengniue Dairy Company
 • Qatar Airways

Wat je mogelijk opvalt aan de opsomming van officiële sponsoren, is dat in Europa niet al deze bedrijven even bekend zijn. Zo is bijvoorbeeld BYJU’s een onderwijstechnologiebedrijf, wat afkomstig is uit India. China Mengniue Dairy Company is een Chinees productie- en distributiebedrijf van ijs en zuivelproducten. Deze bedrijven sponsoren bewust een toernooi met wereldwijde uitstraling: door gebruik te maken van het exclusieve recht om reclame-uitingen te doen tijdens het toernooi, hopen deze bedrijven wereldwijde bekendheid te verkrijgen.

Wat is de hoofdsponsor van het WK 2022 in Qatar?

Tussen de verschillende sponsoren wordt officieel geen onderscheid gemaakt, iedere sponsor is volgens de toernooiorganisatie gelijk. De laatstgenoemde sponsor van bovenstaande opsomming, Qatar Airways, is echter niet alleen sponsor van het WK maar ook van de FIFA. Hierdoor wordt Qatar Airways in de praktijk vaak aangezien als de hoofdsponsor van het toernooi.

Welke sponsoren heeft de FIFA?

Het WK-voetbal wordt officieel georganiseerd door de wereldvoetbalbond, de FIFA. Aan het toernooi kunnen dan ook alleen teams deelnemen van landen die zijn aangesloten bij de FIFA. De FIFA wordt zelf ook gesponsord. Eén sponsor, Qatar Airways, ben je in een eerdere paragraaf al tegengekomen. Daarnaast heeft de FIFA nog enkele sponsoren:

 • Adidas
 • Coca Cola
 • Wanda
 • Hyundai
 • QatarEnergy
 • Visa

Meerdere van deze bedrijven, zoals Adidas en Coca Cola, zijn al vele jaren sponsor van de FIFA. QatarEnergy daarentegen, het staatsoliebedrijf van Qatar, is pas sinds begin 2022 sponsor van de wereldvoetbalbond.

Welke sponsoren heeft de KNVB?

Daarnaast heeft ook de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, KNVB, diverse sponsoren. De KNVB spreekt echter niet van sponsoren, zij heeft het liever over haar partners. Momenteel heeft de KNVB zes partners: Nike, KPN, Nederlandse Loterij, ING, Bitvavo en Albert Heijn. Stuk voor stuk bekende bedrijven, met uiteenlopende achtergronden. Zo is Nike een sportmerk van Amerikaanse origine, Bitvavo een digitale valuta exchange en Albert Heijn is de bekendste grootgrutter van het land.

Aankondiging Nederlandse bedrijven omtrent reclames tijdens WK 2022 Qatar

De toekenning van het WK-voetbal aan Qatar is controversieel. Zo blijkt uit een grootschalig Amerikaans onderzoek dat vier FIFA-leden zouden zijn omgekocht. In ruil voor miljoenen dollars zouden zij het WK-voetbal van 2022 aan Qatar hebben toegewezen. Daar bovenop blijkt uit onderzoek uit 2021 van de Britse krant The Guardian dat er ruim 6.500 arbeidsmigranten zijn omgekomen bij de voorbereidende werkzaamheden voor het WK.

Vanwege deze controverses reizen de sponsoren, of partners, van de KNVB niet af naar Qatar voor het WK. In hoeverre zij reclame gaan maken rondom het WK, is nog niet helemaal duidelijk. ING heeft bijvoorbeeld al aangegeven helemaal geen reclame te gaan maken tijdens het toernooi, maar andere sponsoren hebben hierover nog geen beslissing genomen.