Voorspelling Wales Iran WK 2022 Qatar

Op vrijdag 25 November vindt om 11:00 uur Nederlandse tijd de wedstrijd Wales Iran plaats. De wedstrijd Wales Iran is live te zien op NPO 1 en de app en website van NOS. Op papier is dit geen spannende wedstrijd maar dit kunnen juist leuke wedstrijden zijn als je er niets van verwacht vooraf. Dit is voor beiden landen hun tweede groepswedstrijd dus willen ze zich nog kwalificeren voor de achtste finales van het WK dan is dit een belangrijke wedstrijd. Het duurde 64 jaar voordat Wales zich opnieuw kwalificeerde voor het WK nadat ze Oekraïne in Cardiff nipt hadden verslagen met een schamele 1-0. Wales neemt het als eerste op tegen Team USA in hun openingswedstrijd. En zij zijn de favorieten om hun tweede wedstrijd tegen Iran te winnen, die hun opener tegen Engeland spelen.

Er zijn geen historische feiten in deze wedstrijd, aangezien de twee teams nog nooit eerder tegen elkaar hebben gespeeld in een internationale competitie. De weg naar het WK Qatar was verre van gemakkelijk voor de Welsh, aangezien ze in dezelfde kwalificatiegroep streden als nummer 1 van België, voordat ze een harde overwinning behaalden tegen wereldlieveling, Oekraïne. Dit wordt de eerste reis van Wales naar het WK sinds… 1958!

Niemand verwacht dat Iran deze wint. Maar het WK heeft eerder grotere tegenslagen gekend. En met een goede mix van talent van eigen bodem en internationale spelers, zullen de Iraniërs op zijn minst proberen het punt van de loting veilig te stellen. Laten we niet vergeten dat Iran het eerste team was dat zich vanuit de Aziatische zone kwalificeerde voor het WK.

Wales heeft op elk gebied van het veldspel niet veel aanvallende kwaliteiten, aangezien ze in de voorgaande vijf pogingen slechts vijf doelpunten hebben gemaakt. Aan de andere kant is Iran tot nu toe in geen van de pogingen in 2022 verder gekomen dan 2,5 doelpunten. De Iraniërs zijn er in de voorgaande vijf pogingen ook pas in geslaagd om twee keer de nul te houden. We zien deze wedstrijd dus eindigen met slechts een paar doelpunten en niet over het totaal van 2,5 doelpunten.

Wales schreef geschiedenis om een ​​comeback te maken in het WK, maar daarna waren ze verschrikkelijk. Wales won geen enkele wedstrijd in de Nations League-campagne en vijf van de zes pogingen en degradeerde naar de Nations League B. Het team verloor echter slechts één wedstrijd op weg naar het mega-evenement.

Onze voorspelling Wales-Iran: 1-1

Onze voorspelling doelpuntenmakers Wales-Iran: Bale, Taremi

Onze voorspelling aantal gele kaarten Wales-Iran: 2

Onze voorspelling aantal rode kaarten Wales-Iran: 0