Voorspellingen van het WK Qatar in 2022

Het WK voetbal zal volgend jaar weer plaatsvinden en ditmaal in Qatar. Maar welke landen zijn kanshebbers om het WK te winnen? Welke spelers zullen het goed doen en hoeveel doelpunten worden er in totaal gescoord? In dit artikel vind je een overzicht van deze en andere voorspellingen van het WK in 2022.

Landen die kans maken op de winst op het WK 2022

Er zijn een aantal favorieten voor het WK. Denk aan landen die altijd tot de favorieten behoren zoals Frankrijk, Duitsland, Spanje, Argentinië en Brazilië. Daarnaast behoren België, Nederland, Engeland en Italië tot de kanshebbers.

Wat een land een kanshebber maakt hangt af van meerdere zaken. Denk aan het aantal goede spelers die ze in het team hebben of historisch behaalde resultaten. Ook heeft de onderlinge sfeer en het zelfvertrouwen invloed op welke landen favoriet zijn voor het winnen van het WK. Brazilië heeft het vaakst een WK voetbal gewonnen met in totaal 7 overwinningen. Duitsland en Italië hebben beide 4 overwinningen op hun naam staan, waardoor zij historisch de tweede grootste kans hebben op de winst.

De verwachte topscorers in Qatar 2022

Spelers die de afgelopen tijd veel gescoord hebben zijn Kane (Engeland), Messi (Argentinië), Ronaldo (Portugal), Mbappe (Frankrijk), Griezmann (Frankrijk), Neyman Jr. (Brazilië), Lukaku (België), en Depay (Nederland). Depay is tot nu toe de topscoorder van de WK kwalificatie wedstrijden. Omdat deze nog steeds gespeeld worden kan dit nog veranderen. Ga direct naar de uitgebreide analyse van de voorspelling topscorer WK als jij hulp nodig hebt bij het kiezen van de topscorer in jouw wk poule 2022.

Het aantal verwachte doelpunten

Het aantal verwachte doelpunten dat tijdens het WK in 2022 gescoord zal worden is lastig om te voorspellen. Desalniettemin kan er wel een poging gewaagd worden met behulp van het gemiddeld aantal goals dat sinds 1986 per kampioenschap gescoord werd.

Het gemiddelde aantal doelpunten per WK zijn er 152.3. Het hoogste aantal doelpunten is 171 en het laagste aantal 132. Het is dus waarschijnlijk dat het aantal gescoorde doelpunten volgend jaar tussen de 132 en 171 zal liggen. Dit is geen zekerheid, maar aannemelijk gezien de historische gegevens.

Het aantal rode en gele kaarten

Aantal gele kaarten

In de laatste 4 wereldkampioenschappen werden er gemiddeld 253 gele kaarten gegeven. Tijdens het kampioenschap van 2006 was het aantal het hoogst, want toen werd er 345 maal een gele kaart getrokken. Het laagste aantal gele kaarten werden gegeven in 2014, toen werd er 187 keer een gele kaart tevoorschijn gehaald.

Aantal rode kaarten

Het aantal rode kaarten dat per wereldkampioenschap wordt getrokken ligt een stuk lager dan gele kaarten. Gemiddeld zijn dit namelijk 14.75 kaarten. Dit is geeft wel een vertekend beeld, omdat de laatste jaren het aantal rode kaarten tijdens een WK afneemt. Het hoogste aantal was in 2006 met 28 kaarten, maar dit aantal is sindsdien aanzienlijk afgenomen. In 2018 werden er nog maar 4 rode kaarten getrokken.

De meest voorkomende uitslagen op een WK

De uitslagen die het meest voorkomen op een WK zijn 1-0, 2-1, en 2-0. Deze gegevens zijn wederom gebaseerd op eerdere WK uitslagen. In 2018 en 2006 was de meest voorkomende uitslag 2-0. In 2010 en 2002 was dit 1-0, en in 2014, 1998 en 1994 was dit 2-1. Er is dus grote kans dat deze uitslagen tijdens het WK van 2022 in Qatar ook veel voorkomen.

Tips voor het invullen van een WK poule in 2022

Met behulp van bovenstaande gegevens kom je al heel ver bij het invullen van de WK poule van 2022. Het is echter verstandig om je niet blind te staren op deze gegevens, want geen kampioenschap is hetzelfde. Je dient ook te kijken naar huidige prestaties van teams, spelers en landen. Daarnaast zijn er twee trucjes die je kunt toepassen bij het invullen van de WK poule.

Hou rekening met thuiswedstrijden

Let op teams die veel thuiswedstrijden spelen. Thuisspelende teams spelen vaak beter en hebben dus meer kans op de winst. Voor thuiswedstrijden hoeft namelijk niet gereisd te worden. Het team is daarnaast gewend aan het stadion en haar eigen supporters zijn aanwezig.

De favoriet wint

Wanneer je het favoriete team laat winnen heb je de grootste kans op een positieve uitkomst van je poule. Landen zijn niet voor niets favoriet dus doe er je voordeel mee.