Voorspelling Zuid Korea Ghana WK 2022 Qatar

Bekijk de voorspelling van Zuid Korea tegen Ghana die gespeeld wordt op Maandag 28 November om 14:00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd is Zuid Korea Ghana is live te zien op NPO 1 en app en site van NOS.

Dit is een moeilijk te voorspellen wedstrijd omdat deze twee nationale teams nooit achter elkaar identieke resultaten hebben. Alleen al dit jaar hebben we ze gezien in extreme wedstrijden en in extreem saaie wedstrijden met weinig doelpunten. Op basis van de geschiedenis tussen hen kunnen we een enorme score verwachten en op basis van het feit dat dit de underdogs in de groep zijn, verwachten we dat beide teams hun best doen en doelpunten maken. Het kan zomaar voorkomen dat deze wedstrijd veel goals kan krijgen, zeker ook omdat het de tweede wedstrijd van de poule is.

We denken dat Ghana deze wedstrijd zal winnen, hoewel er qua kansen geen favoriet zal zijn. Beide teams zullen hun kansen krijgen, maar we denken dat Ghana een veel meer ervaren en doorgewinterd nationaal team is en het beter zal doen in deze groep. Dit is hun beste kans om wat punten te winnen en we verwachten dat ze het doen met een minimale overwinning.

Zuid-Korea is sinds 1982 erin geslaagd om op elk WK te verschijnen. Misschien komt dit omdat ze altijd een selectie hebben die goed genoeg is of omdat de tegenstand in hun continent te zwak is. Desalniettemin is Zuid-Korea hier en we verwachten dat ze zoals altijd problematisch zullen zijn voor de grotere teams. Herinner je je het vorige WK nog toen Zuid-Korea Duitsland versloeg? Son Heung-min is de overduidelijke topper in de selectie, maar je moet ook Hwang Hee Chan uit Wolverhampton en Kim Min-jae uit Napoli in de gaten houden.

Ghana had een van de moeilijkste wegen naar dit WK en moest extra playoff-wedstrijden spelen tegen Nigeria voor de finaleplek in het toernooi. Als je naar hun team kijkt, heeft Ghana de beste generatie in decennia. Er zijn meer spelers om naar te kijken dan de kant van Zuid-Korea en hier zijn enkele voorbeelden: Thomas Partey van Arsenal, Mohammed Kudus van Ajax en Jordan Ayew van Crystal Palace.

Onze voorspelling Zuid Korea-Ghana:  1-2 (Ghana wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Zuid Korea-Ghana: Son, Williams, Kudus

Onze voorspelling aantal gele kaarten Zuid Korea-Ghana: 1

Onze voorspelling aantal rode kaarten Zuid Korea-Ghana: 0