Voorspelling Tunesië Australië WK 2022 Qatar

Op Zaterdag 26 November vindt de WK wedstrijd Tunesië Australië plaatst in Qatar. Het is de tweede groepswedstrijd voor beide landen en wordt uitgezonden op NPO 1 om 11:00 uur Nederlandse tijd. Wat is de voorspelling van deze belangrijke wedstrijd in groep D. In de groep samen met Denemarken en Frankrijk zijn Tunesië en Australië op papier de zwakkere broeders. Eigenlijk is het voor allebei de teams een must om deze wedstrijd te winnen om kans te maken op de achtste finales van het WK.

Beide teams hadden wat moeite om het grote toernooi in Qatar te halen. Dit WK is het zesde optreden voor beide partijen. Tunesië is nog nooit doorgedrongen tot de knock-outfase, terwijl de Aussie Socceroos, de bijnaam van het Australisch voetbalelftal, het wel een keer hebben gehaald.

Ook al heeft Australië in het verleden geen officiële zege behaald tegen Tunesië, we denken dat ze zich voldoende hebben bewezen in de kwalificatiefase en de internationale vriendschappelijke wedstrijden die ze daarna speelden, zodat wij ze kunnen begunstigen. Buitenshuis presteerden beide teams de laatste tijd vergelijkbaar, maar bookmakers denken zelfs dat Australië een grotere kans heeft om de wedstrijd te winnen. Beide teams staan er niet om bekend veel goals te maken tijdens eerdere wedstrijden.

Tunesië is de afgelopen jaren behoorlijk indrukwekkend geweest en kwalificeerde zich voor het tweede WK op rij na in 2018 in Rusland te zijn geweest. Het team heeft een goede generatie en ze zouden een probleem kunnen zijn voor grotere nationale teams. De verwachte line-up voor Tunesië omvat Khazri, Jaziri en Msakni in de aanval, Sassi, Skhiri en Laidouni op het middenveld, Drager, Bronn, Talbi en Maaloul in de verdediging en Dahmen op het doel.

Australië had de moeilijkste kwalificatie van alle teams ter wereld – het team moest in totaal 20 wedstrijden spelen om aan het toernooi te komen – en dat is gelukt. De verwachte selectie voor de Australiërs omvat M. Ryan in het doel, A. Behich, K. Rowles, B. Wright en N. Atkinson in de verdediging, A. Mooy, M. Leckie, J. Irwine, A. Hrustic en M Boyle op het middenveld en M. Duke als enige spits.

Onze voorspelling Tunesie-Australie:  0-1 (Australië wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Tunesie-Australie: MacLaren

Onze voorspelling aantal gele kaarten Tunesie-Australie: 3

Onze voorspelling aantal rode kaarten Tunesie-Australie: 1