Voorspelling Polen Saudi Arabië WK 2022 Qatar

Op Zaterdag 26 November om 14:00 uur Nederlandse tijd speelt Polen tegen Saudi Arabie. Het is de tweede groepswedstrijd en de wedstrijd van Polen is live te zien op NPO1, de app van NOS en de site van NOS. Het is voor beide teams belangrijk om punten te pakken tijdens deze wedstrijd want de andere landen in deze poule, Argentinië en Mexico zijn favoriet om door te gaan vooraf. Sowieso is een tweede groepswedstrijd belangrijk omdat dan vaak de beslissing valt.

We verwachten ongetwijfeld een WK vol doelpunten, maar dit is een van de wedstrijden waarvan we verwachten dat de score minimaal zal zijn en we denken dat Polen het met een klein verschil zal winnen. Saoedi-Arabië heeft een solide verdediging en krijgt zelden doelpunten tegen. Als ze dat doen, is het één doelpunt en niet meer. Hun aanval is echter extreem zwak en ze scoren ook in zeldzame gevallen. Zo scoorden ze in slechts vier van hun laatste tien wedstrijden een doelpunt.

Als het om defensief voetbal gaat, is Saoedi-Arabië een nationale ploeg die deze term tot het uiterste doorvoert. Al hun wedstrijden hebben minder dan 2,5 doelpunten en het team krijgt helemaal geen doelpunten tegen. Polen is niet in hun beste vorm, maar dit is een veel sterkere ploeg dan die van Saoedi-Arabië en we verwachten dat ze ons een ander gezicht laten zien tijdens het WK. We verwachten een overwinning met een minimale score en drie punten voor Polen.

Hoewel de meeste recente wedstrijden van Saoedi-Arabië vriendschappelijke wedstrijden waren, kunnen we ze nog steeds in ons voordeel gebruiken en er valt veel te leren van die wedstrijden. Alle tien recente wedstrijden eindigden met minder dan 2,5 doelpunten. Slechts drie op de tien scoorden meer dan één doelpunt. Saudi-Arabië speelt 0:0 gelijk of verliest met één doelpunt verschil. Met de huidige problemen en slechte vorm van Polen verwachten we op zijn best 1:0.

Het probleem in het Poolse nationale team is dat ze uitsluitend vertrouwen op Robert Lewandowski. Als hij niet op zijn best presteert, is het team niets meer dan een doorsnee ploeg zonder enorm potentieel. De geprojecteerde selectie voor deze game bestaat uit W. Szczesny in het doel, J. Kiwior, K. Glik en J. Bednarek in de verdediging, N. Zalewski, G. Krychowiak, P. Zielinski, K. Linetty en P. Frankowski in de middenveld en K. Swiderski en R. Lewandowski in de aanval.

Onze voorspelling Polen-Saudi Arabie:  1-0 (Polen wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Polen-Saudi Arabie: Lewandowski

Onze voorspelling aantal gele kaarten Polen-Saudi Arabie: 1

Onze voorspelling aantal rode kaarten Polen-Saudi Arabie: 0