Voorspelling Spanje-Costa Rica WK 2022 Qatar

De wedstrijd Spanje Costa Rica wordt gespeeld op Woensdag 23 November 2022 om 17:00 Nederlandse tijd. Spanje-Costa rica wordt uitgezonden op NPO 1 en de app van de NOS. Een samenvatting van deze WK wedstrijd is na afloop te vinden op Youtube.

Er zijn drie eerdere duels tussen de teams geweest, wedstrijden waarvan Spanje er twee heeft gewonnen en een wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Houden de Spanjaarden hun ongeslagen record tegen de Costa Ricanen? Lees deze voorspelling en voorbeschouwing van het de WK wedstrijd Spanje- Costa Rica voor meer informatie.

Dit wordt de eerste WK-clash tussen Spanje en Costa Rica. Spanje slaagde er niet in om de nul te houden in hun laatste FIFA World Cup campagne. Ze begonnen het toernooi met een spannend 3-3 gelijkspel tegen Portugal, wonnen de tweede tegen Iran in de groepsfase, maar moesten genoegen nemen met nog een gelijkspel in de laatste groepswedstrijd tegen Marokko. Ze werden door het toenmalige gastland Rusland uitgeschakeld. Aan de andere kant kwam Costa Rica na twee nederlagen en een gelijkspel niet verder dan de groepsfase. Zullen ze deze keer verder komen? Hier zijn onze voorspellingen voor het WK Spanje vs. Cota Rica:

Spanje lijkt het beter te gaan doen op het WK in Qatar dan ze deden op het WK 2018 in Rusland. Hun deelname aan het vorige WK was van korte duur, ondanks het feit dat ze topkandidaten waren voor de eindprijs. De Spanjaarden vochten tegen Rusland maar kwamen niet verder dan een gelijkspel in de reguliere 90 minuten, en werden uitgeschakeld in de strafschoppenserie. Deze clash met Costa Rica zou relatief eenvoudig moeten zijn in vergelijking met hun laatste WK-openingswedstrijd tegen Portugal. Spanje heeft Costa Rica eerder tweemaal verslagen en eenmaal gelijkgespeeld, hoewel alle wedstrijden vriendschappelijke wedstrijden waren. Hun laatste ontmoeting met de Costa Ricanen was in 2017, een vriendschappelijke wedstrijd die de Spanjaarden thuis met 5-0 wonnen.

De Costa Ricanen hebben het vorige WK zwaar teleurgesteld, ze werden uitgeschakeld tijdens de groepsfase. Ze hebben maar 3 doelpunten gemaakt in drie wedstrijden in de groepsfase, dus deze clash tegen Spanje, een team dat ze nog nooit hebben verslagen, wordt direct een hele lastig wedstrijd voor ze. Toch staat Costa Rica op de FIFA ranglijst op de 31ste plek, wat niet heel laag is maar natuurlijk ook niet heel hoog. Spanje staat momenteel 7de op de FIFA ranglijst.

Onze voorspelling Spanje- Costa Rica:  2-0 (Spanje wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Spanje- Costa Rica: Gavi, Pedri

Onze voorspelling aantal gele kaarten Spanje- Costa Rica: 3

Onze voorspelling aantal rode kaarten Spanje- Costa Rica: 1