Beste verdedigers WK 2022

Wat zijn de beste verdedigers op het WK 2022 in Qatar, op welke spelers moet je letten en bij welk land spelen ze. In het voetbal spelen verdedigers een cruciale rol op het veld en vormen ze de absolute ruggengraat van het team. Toch zijn het vaak de aanvallers die alle schijnwerpers op zich krijgen, doordat ze de goals maken. Verdedigen is net zo belangrijk als aanvallen, gelukkig worden verdedigers tegenwoordig meer op waarde geschat dan vroeger. De opkomende backs van tegenwoordig zijn eigenlijk de links- en rechtsbuitens van vroeger.

Hieronder een overzicht van de beste verdedigers die uitkomen op het WK 2022.

1. Raphael Varane – Frankrijk

De Franse voetbalster hielp onlangs het Franse voetbalteam aan het winnen van de FIFA World Cup in 2018 en hielp Real Madrid ook al vier keer aan de FIFA Club World Cup tot nu toe voordat hij voor dit seizoen naar Manchester United overstapte. In 2013 werd hij door Fernando Hierro de beste verdediger ter wereld genoemd. Met zijn razendsnelle snelheid en uitstekende fysieke eigenschappen is hij de ideale moderne centrale verdediger.

2. Sergio Ramos – Spanje

Hij is een van de best betaalde voetballers ter wereld en speelt momenteel voor Paris Saint-Germain, de transfer naarReal Madrid, de liet de fans van Madrid in tranen achter bij zijn afscheid van het team. Daarnaast is hij de aanvoerder van het Spaans voetbalelftal. Ramos is een van de meest agressieve voetballers ter wereld, eerder bekend om zijn spel vanaf de rechtsbackpositie. Hij is een snelle verdediger die uitblinkt in één-op-één confrontaties met tegenstanders en ook in offensief gebied een gevaar kan zijn.

3. Virgil van Dijk – Nederland

Virgil Van Dijk is absoluut een van de beste voetbalverdedigers van dit moment. Hij speelt nu als centrale verdediger voor Premier League-club Liverpool en leidt samen met Mathijs de Light de verdediging van het Nederlands voetbalelftal. Zijn tempo en luchtvaardigheid zijn zowel opmerkelijk als verrassend gezien zijn grote fysieke vorm. Hij is een verdediger die begrijpt hoe hij zijn techniek moet beoordelen en op het juiste moment moet aanvallen. Hij is nu de speler die de meeste Premier League- thuiswedstrijden voor een enkele club heeft gespeeld zonder ooit te verliezen, met een reeks die zich nu uitstrekt tot een ongelooflijke 60, waarvan hij 52 wedstrijden won.

4. Ruben Dias – Portugal

De Portugese speler speelt voor het Premier League-topteam Manchester City. Ruben Dias staat bekend om zijn leiderschap, defensieve bekwaamheid en luchtvaardigheid. Voordat hij bij Manchester City kwam, speelde hij voor Benefica en hij speelde ongetwijfeld een extreme rol voor het team. Het winnen van de landstitel in 2018-19 voor Benefica en later de Supertaca Candido de Oliveira tijdens het seizoen 2019-20.
Hij werd in 2022 door Manchester City getekend voor €68 miljoen en daarna kreeg de speler een enorme naam, en natuurlijk werd hij voor zijn prestatie in korte tijd zo’n roem beloond. Hij won de Premier League en ook de EFL League in zijn eerste seizoen.

5. Marquinhos – Brazilië

De opvallende speler van PSG. Marquinhos hoopt dit najaar de reis naar Qatar te maken voor wat zijn tweede WK zou zijn. De 28-jarige centrale verdediger gaat zijn 10e seizoen in bij de Parijzenaars en heeft zijn plaats als starter en een van de beste verdedigers ter wereld versterkt.
Met 1,56 onderscheppingen per wedstrijd is Marquinhos een geweldig persoon om achter de bal te hebben, maar hij heeft de slechte gewoonte om meer langs te dribbelen dan hij zou verwachten. Naast Éder Militão zullen hij en Brazilië een kracht zijn om rekening mee te houden in Qatar.

6. Koulibaly – Senegal

Op 31-jarige leeftijd is Kalidou Koulibaly een van de oudste spelers op deze lijst. Desondanks was zijn tijd bij Napoli enorm succesvol en was het genoeg om deze zomer een transfer van 41 miljoen dollar naar Chelsea te halen.
Voor Senegal was Koulibali een belangrijk onderdeel van de ploeg die eerder dit jaar de AFCON won, met de 26-jarige centrale verdediger van PSG, Abdou Diallo, die het grootste deel van het toernooi naast hem speelde. Het duo behoort dit najaar tot de besten op het WK en in een poule met Nederland, Qatar en Ecuador hoopt Senegal door te kunnen groeien dankzij zijn verdedigende meester.