Voorspelling België-Canada WK 2022 Qatar

Op Woensdag 23 November 2022 vindt de WK wedstrijd Belgie Canada plaats in het Ahmed bin ali stadion. Hoe laat begint de WK wedstrijd België Canada? De wedstrijd België Canada begint om 20:00 uur Nederlandse tijd en is te zien op NPO 1 en de NOS app. Daarnaast kan je de wedstrijd ook kijken op de Belgische tv-zender. In dit artikel vindt je de voorspelling en voorbeschouwing op de wedstrijd tussen België en Canada op het WK 2022 in Qatar.
België hoopt het nog beter te doen op het WK 2022 in Qatar dan op de voorgaande editie in Rusland. België, Ook bekend als de Rode Duivels, eindigde op de 3e plaats nadat ze door Frankrijk in de halve finales werden verslagen tijdens het WK 2018 in Rusland. Wel versloegen ze Engeland in de strijd om de derde plaats. Aan de andere kant speelt Canada voor de tweede keer in de FIFA World Cup. Ze keren terug naar het toernooi na 36 jaar in de kou. Op voorhand kan je dus zeggen dat België er zowel historie als huidige prestaties sterker voorstaat dan Canada.

De prestatie van België op het afgelopen WK was uitstekend te noemen. De Rode Duivels zijn terug bij de opdracht en willen het nog beter doen in het toernooi van 2022 in Qatar. Het Belgische nationale voetbalteam, dat momenteel op de tweede plaats staat in World Football door FIFA, is een topfavoriet om de FIFA World Cup-trofee in 2022 te winnen. Hoofdcoach Roberto Martinez kijkt uit naar een nieuwe bliksemstart in het grote evenement. Tijdens het laatste WK won België alle wedstrijden in de groepsfase, een vorm die ze dit jaar hopen te herhalen. Het wordt waarschijnlijk de laatste kans op een grote prijs met de gouden generatie van onder meer Jan Vertonghen en Toby Alderweireld, de oud spelers van Ajax.

De aanwezigheid van Canada op het WK 2022 is een zucht van verlichting voor de Canadezen. Ze hebben er altijd naar uitgekeken om terug te keren naar ’s werelds grootste voetbalpodium. Hoewel een wedstrijd met België niet iets is wat ze zich bij het begin van het toernooi hadden voorgesteld, zal een plaats tussen de rest in Qatar euforisch zijn voor de bezoekers. Het zal niet gemakkelijk zijn om te winnen tegen andere teams van groep F, zoals Kroatië, Marokko en België, maar het feit dat Canada op dit niveau van het wereldvoetbal zal spelen, betekent alles voor de reizende ploeg en miljoenen die thuis zullen toekijken. Canada verwacht op voorhand niet dat ze door zullen gaan in deze sterke poule, maar op elk WK is wel een verrassend land dat de volgende ronde haalt en sterk presteert.

Belgie staat momenteel 2de op de Fifa Ranglijst en Canada staat op diezelfde lijst 41ste.

Onze voorspelling België-Canada: 3-0 (België wint)
Onze voorspelling doelpuntenmakers België-Canada: De Bruijne, Lukaku
Onze voorspelling aantal gele kaarten België-Canada: 1
Onze voorspelling aantal rode kaarten België-Canada: 0