Voorspelling Senegal Nederland WK 2022 Qatar

Op 21 November 2022 wordt de wedstrijd Nederland- Senegal gespeeld, als openingswedstrijd van het WK 2022 in Qatar. Deze openingswedstrijd van het WK 2022 wordt gespeeld in het Al Thumama stadion. De wedstrijd Nederland-Senegal zal starten op Maandag 21 November om 11:00 uur Nederlandse tijd. De openingswedstrijd zal uitgezonden worden op NPO en is ook te volgen via de website van NOS. Het is voor zowel Nederland als Senegal de eerste wedstrijd in Groep A. Saillant detail is dat dit de eerste keer zal zijn dat Nederland Senegal zal treffen in een voetbalwedstrijd.

Senegal wordt gezien als de sterkste tegenstander van het Nederlands Elftal in groep A van het WK Qatar 2022. Senegal was het afgelopen WK ook deelnemer terwijl Nederland afwezig was bij het WK 2018 in Rusland. Senegal overleefde de groepsfase van het vorige WK niet, want ze werden derde in de groep.

In tegenstelling tot het WK werd er tijdens de Africa Cup 2022 wel succes behaald door Senegal. Sterker nog, Senegal heeft de Afrika Cup van 2022 gewonnen door in de finale Egypte te verslaan. De sterspeler van Senegal is Mane, die garant staat voor veel doelpunten, zowel bij zijn club als voor zijn land.

De verwachting is dat Nederland sterker is dan Senegal. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven staat Nederland achtste op de FIFA ranking lijst. Senegal staat op dit moment achttiende op de ranglijst van de FIFA. Op basis van deze lijst kan je vaststellen dat Nederland de favoriet is om de openingswedstrijd tegen Senegal te winnen.

Ook op basis van de statistieken van de bookmakers kan je verwachten dat Nederland wint van Senegal. Op het moment van schrijven krijg je 1,59 keer je inzet terug als het Nederlands elftal wint. Denk je dat Senegal wint dan krijg je van de bookmakers maar liefst 5,4 keer je inzet terug. Een gelijkspel levert 3,60 keer jouw inzet op.

Het is de vraag hoe het Nederlands Elftal omgaat met de hitte tijdens het WK in Qatar. De spelers van Senegal zijn beter gewend aan hoge temperaturen, ook al spelen een groot aantal van hun spelers in Europese competities.

Tijdens WK openingswedstrijden worden zelden hoge uitslagen neergezet, de voorspelling is dan ook dat dit geen doelpuntrijk duel wordt. Wil jij een uitslag invullen voor jouw WK poule dan kan je op basis van de bookmaker voorspellingen het beste gaan voor een kleine overwinning van het Nederlands elftal op Senegal.

Onze voorspelling Senegal-Nederland:  1-2 (Nederland wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Senegal-Nederland : Memphis Depay, Steven Bergwijn en Manio Sane

Onze voorspelling aantal gele kaarten Senegal-Nederland: 3

Onze voorspelling aantal rode kaarten Senegal-Nederland: 0