Tips WK Poule voorspellen

Win je WK poule met onderstaande tips!

Het WK voetbal in Qatar komt eraan en dat betekent dat je ook weer verschillende WK poules kan invullen. Met de verschillende WK poules kan je vaak verschillende prijzen winnen. Denk aan een voetbal, een leuk paar sokken of een geldbedrag. Het WK voetbal wordt gespeeld van 21 november tot en met 18 december 2022. De hoogste tijd dus om je alvast te verdiepen in de tips die je helpen met invullen van de winnende WK poule.

Wat zijn goede tips bij het invullen van een WK 2022 poule?

De ene WK poule is de andere niet en geen enkele WK poule is hetzelfde. Kijk vooraf dus goed welke voorspellingen de meeste punten opleveren. Soms hoef je namelijk alleen de winnaar van de wedstrijd goed te raden, maar vaak krijg je ook extra punten wanneer je de uitslag goed voorspelt. Het kiezen van de juiste topscorer en de uiteindelijke winnaar van het WK leveren vaak nog bonuspunten op. Het weloverwogen invullen van de WK poule gaat dus zeker lonen. Twijfel je wat je moet invullen op een WK poule? Dan is de belangrijkste tips om te kijken naar wat de bookmakers voorspellen. Ook loont het vaak om te kijken naar de behaalde resultaten in het kwalificatietoernooi.

Wat zijn de meest voorkomende uitslagen op een WK?

Op het WK zijn alle uitslagen mogelijk. Van 10-0 winst tot een 5-5 gelijkspel. Toch is het verstandig om niet zomaar wat in te vullen. De meest voorkomende uitslagen op een WK zijn namelijk kleine uitslagen. Zo was de meest voorkomende uitslag op het WK in 2014 2-1 en op het WK in 2018 was dit zelfs een uitslag van 1-0. Kan je geen winnaar kiezen? Dan is een gelijkspel natuurlijk ook een optie. Statistisch gezien komt een gelijkspel van 1-1 het vaakst voor. Voorspel dus niet al te vaak extreme uitslagen want zowel de geschiedenis als de statistiek leren dat grote uitslagen op WK’s zeer sporadisch voorkomen.

Hoeveel goals gaan er ongeveer vallen op het WK 2022?

Wanneer wordt gekeken naar de afgelopen WK’s zien we dat er gemiddeld 2,3 keer per week wordt gescoord. Gemiddeld zijn dat dus 159 goals op het gehele WK. Dit ligt ook in lijn met de afgelopen WK’s. In 2014 werd er namelijk 171 keer gescoord en in 2018 werd er 169 keer gescoord. Beide keren dus iets boven het gemiddelde van 159 keer scoren, maar kies je voor een getal tussen de 140 en de 170 dan zit je eigenlijk altijd in de buurt van het juiste aantal doelpunten.

Wie maken er kans om topscoorder te worden op het WK?

Ook bij het invullen van de topscorer is het verstandig om een weloverwogen keuze te maken. Vul een spits in die regelmatig gescoord heeft bij de kwalificatie. Denk hierbij aan Ronaldo, Mbappe of Depay. Depay heeft het vaakste gescoord tijdens het kwalificatietoernooi, al is dat natuurlijk geen waterdichte theorie. Kies in ieder geval een spits en trap in de valkuil door een willekeurige speler in te voeren.

Is het aan te raden om gedurende het toernooi mijn voorspellingen nog aan te passen?

Sommige WK poules laten het toe om tijdens het toernooi de voorspellingen aan te passen. Dit kan lonen wanneer een land beter of slechter presteert dan vooraf verwacht. Ook nu is het handig om de bookmakers te volgen. Zie je veel verschil met wat de bookmakers voorspellen en jouw voorspelen? Dan kan het zinvol zijn om je voorspellingen aan te passen. Zijn er slechts kleine verschillen? Dan kan je het beste bij je eerste ingeving blijven.

Kan ik ook geld verdienen met een WK poule?

Geld verdienen met het invullen van de winnende WK poule is zeker mogelijk. Vaak gaat het om kleine bedragen, maar als je goed inzet en je poule weloverwegen invult dan kan je zeker geld verdienen. Vul je meerdere WK poules in? Dan kunnen de kleine bedragen zelf optellen tot een groter bedrag.