Voorspelling Qatar-Ecuador WK 2022

Op 21 November 2022 wordt om 17:00 uur Nederlandse tijd de tweede wedstrijd van Groep A gespeeld. Gastland Qatar neemt het dan op tegen het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Zoals alle andere wedstrijden van het WK wordt ook deze wedstrijd live uitgezonden op NPO en op de site van NOS. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Al Khor stadion met een capaciteit van maar liefst 60.000 mensen, de verwachting is dat het stadion volledig uitverkocht is.

Qatar is op voetbalgebied een kleine onbekende, ze staan op de 49ste plek van de FIFA ranglijst. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om een fatsoenlijke selectie op de been te krijgen en dat lijkt gelukt. Toch wordt niet verwacht dat Qatar de volgende ronde gaat halen van het WK in eigen land. De sterspeler van Qatar is Akram Afif, die in het verleden uitkwam voor Villareal en een transferwaarde heeft van 5,5 miljoen.

Qatar en Ecuador hebben een keer eerder tegen elkaar gespeeld en dat eindigde in een overwinning voor Qatar. Ecuador staat op plek 44 van de FIFA ranglijst, op het eerste gezicht lijken de teams dus aardig bij elkaar te liggen qua niveau. Ecuador heeft niet een uitgesproken sterspeler maar hebben als team aangetoond zelfs de grootste tegenstanders het lastig te kunnen maken. Qatar en Ecuador zullen naar alle waarschijnlijk het WK na de poule fase al moeten verlaten, omdat in deze groep Nederland en Senegal de favorieten zijn voor een plekje naar de volgende ronde.

Als we naar de voorspellingen van de bookmakers kijken dan is er geen uitgesproken favoriet voor deze wedstrijd. Denk jij dat Qatar wint dan krijg je 3,15 keer je inzet terug. Ga jij voor een overwinning van Ecuador dan krijg je 2,22 keer je inzet terug. Een gelijkspel geeft jouw 3,10 keer jouw inleg terug.

Omdat Qatar het WK organiseert heeft het geen kwalificatie hoeven af te ronden. Wel heeft Qatar een groot aantal oefenwedstrijden gespeeld. Het heeft onder meer 0-0 gespeeld tegen Egypte en 3-0 gewonnen van Irak.

Ecuador is tijdens de kwalificatie 4de geworden achter Brazilië, Argentinië en Uruguay. Toch heeft het ook sterke voetballanden als Colombia en Chili achter zich gelaten tijdens de WK Kwalificatieronde.

Wat is jouw voorspelling van deze wedstrijd, gaat Qatar stunten met het voordeel van het thuispubliek, of overwint de Zuid-Amerikaanse passie van de spelers van Ecuador?

Onze voorspelling Qatar-Ecuador:  0-0 (gelijkspel)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Qatar-Ecuador : Niemand

Onze voorspelling aantal gele kaarten Qatar-Ecuador: 2

Onze voorspelling aantal rode kaarten Qatar Ecuador: 1