Voorspelling Amerika-Wales WK 2022 Qatar

Op 21 November 2022 om 20:00 uur wordt de laatste wedstrijd van de openingsdag gespeeld door Amerika en Wales. Natuurlijk kan jij deze wedstrijd live volgen op NPO en de website van NOS. Er zijn ook diverse buitenlandse tv zenders waar jij Amerika-Wales live kunt volgen. Dit is de tweede wedstrijd van Groep B, de poule waar verder ook Engeland en Iran meespelen.

De Verenigde Staten staat op de 14de plek van de FIFA ranglijst en is geen onbekende op het WK voetbal. Al jaren wint soccer, zoals voetbal wordt genoemd in de USA, aan populariteit. Dat zie je ook terug aan de prestaties op het veld van het nationale elftal, wat elk jaar beter wordt. Bekende spelers van USA zijn natuurlijk Sergino Dest (Barcelona en oud Ajax) en Christian Pulisic van Chelsea. Amerika is tijdens de kwalificatie derde geworden achter Mexico en Canada.

Wales heeft zicht via de play offs gekwalificeerd voor het WK voetbal in Qatar. In een spannende wedstrijd werd Oekraïne verslagen verslagen met 1-0. De bekendste speler van Wales is natuurlijk al jaren Gareth Bale. Bale is tijdens het WK voetbal in Qatar alweer 33 jaar, dus het kan zijn dat dit zijn laatste internationale eindtoernooi is. Ook omdat Wales zich niet elk EK of WK weet te plaatsen. Op de FIFA ranglijst staat Wales momenteel 19de , maar 5 plekken onder de Verenigde Staten.

De bookmakers hebben eigenlijk geen uitgesproken voorspelling voor de wedstrijd USA-Wales op het WK. Denk jij dat Amerika gaat winnen dan krijg je namelijk 2,60 keer jouw inzet terug. Denk jij daarentegen dat Wales gaat winnen dan krijg je 2,55 keer jouw inleg terug. Een miniem verschil waaruit blijkt dat de winnaar van deze wedstrijd voorspellen uitermate moeilijk is. Er wordt geen hoge score verwacht door de bookmakers, die denken dat het aantal doelpunten onder de 2 blijft tijdens deze wedstrijd.

Ecuador heeft drie keer eerder meegedaan aan een Wereldkampioenschap voetbal. Het beste resultaat van Ecuador was het behalen van de 1/8 finales van het WK 2010. Amerika heeft 9 keer eerder deelgenomen aan een WK, in Qatar dus voor de tiende keer. Ook voor Amerika is het behalen van de 1/8 finales het hoogste resultaat tot nu toe. Wie weet komt daar op het komende WK voetbal verandering in. Een ding is zeker, mocht dit gebeuren zal het voetbal nog populairder worden in de USA.

Amerika heeft twee keer eerder tegen Wales gespeeld. In 2003 wonnen de Amerikanen van Wales en in 2020 eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel. Grappig detail van deze wedstrijd is dat Wales 3 miljoen inwoners heeft en USA maar liefst 329 miljoen, meer dan honderd keer zoveel. Kan Gareth Bale nog een keertje pieken of gaat het collectief van Amerika er met de zege vandoor?

Onze voorspelling Amerika-Wales:  1-1 (gelijkspel)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Amerika-Wales : Gareth Bale en Christian Pulisic

Onze voorspelling aantal gele kaarten Amerika-Wales: 2

Onze voorspelling aantal rode kaarten Amerika-Wales: 0