Voorspelling Engeland Iran WK 2022 Qatar

Op 21 November 2022 wordt de tweede wedstrijd van het WK voetbal in Qatar gespeeld. Engeland neemt het op tegen Iran om 14:00 uur Nederlandse tijd, de wedstrijd wordt live uitgezonden door de NPO en is ook te zien op de website van de NOS. De wedstrijd Engeland Iran wordt gespeeld in het Khalifa International stadion en is de eerste groepswedstrijd in groep B van het WK 2022. Het is de eerste keer dat Engeland en Iran elkaar treffen er is dus geen historische data beschikbaar voor deze wedstrijd.

Een bekende speler voor Nederlanders van Iran is Alireza Jahanbakhsh, die onder meer bij AZ en Feyenoord heeft gespeeld. Bij de Engels zijn natuurlijk veel meer bekende spelers zoals Harry Kane van Tottenham, Phil Foden van Manchester City en Trent Alexander-Arnold van Liverpool.

Omdat de meeste Engelse spelers in de Premier League spelen is de verwachting dat Engeland deze wedstrijd gaat winnen. De bookmakers geven 1,31 keer je inzet terug bij een overwinning van Engeland. Als Iran deze wedstrijd tegen de Engelsen gaat winnen dan krijg je maar liefst 9 keer je inzet terug. Deze cijfers komen natuurlijk niet uit de lucht vallen en meestal krijgen de bookmakers gelijk. Op de Fifa ranglijst staat Engeland op de vijfde plek en Iran kom je pas tegen op de drieëntwintigste plek.

Normaal gesproken wordt een WK of EK na een lang seizoen gehouden. Dit jaar is het WK al in November, de Engelse spelers zullen dus nog volop energie hebben. Niets voor niets worden de Engelsen als een van de kanshebber gezien voor het winnen van het WK. Tijdens het afgelopen EK voetbal haalde Engeland zelfs de finale, die helaas voor hun werd verloren van Italië.  Engeland zal dit WK gebrand zijn om wederom de finale te halen, zeker omdat ze zichzelf als grootste voetballand ter wereld zien met natuurlijk de Premier League als sterkste competitie ter wereld.

De verwachting is dat de temperatuur hoog zal oplopen tijdens het WK, de spelers van Iran zullen waarschijnlijk iets beter kunnen omgaat met de hoge temperaturen tijdens de wedstrijd. Wil Iran de volgende ronde halen van dit WK, dan moeten zij waarschijnlijk de punten halen tegen de andere tegenstanders in groep B, namelijk Amerika en Wales. Ze zeggen weleens dat de eerste klap een daalder waard is, deelt Engeland deze klap uit aan Iran?

Onze voorspelling Engeland-Iran:  3-0 (Engeland wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Engeland-Iran : Harry Kane, Raheem Sterling

Onze voorspelling aantal gele kaarten Engeland-Iran: 2

Onze voorspelling aantal rode kaarten Engeland-Iran: 0