Mascotte WK Qatar 2022

Wie of wat is de mascotte van het WK 2022 in Qatar

De mascotte heet dit jaar La’eeb. Dat betekent zoiets als supergetalenteerde voetballer. Hij ziet eruit als een Arabisch gewaad dat tot leven is gekomen en heeft daarom wel iets weg van een vriendelijk spookje. Hij is wit, heeft verschillende tekens op de hoeken van zijn doek en heeft een vrolijk gezicht. De mascotte is avontuurlijk en nieuwsgierig. Zijn doel is om iedereen kennis te laten maken met het plezier van voetbal.

Wat is het verhaal achter de mascotte van het WK 2022 Qatar?

La’eeb komt volgens het verhaal uit een parallel universum waar alle mascottes bij elkaar wonen. In deze wereld zijn creativiteit en goede ideeën het belangrijkst. La’eeb wil dan ook iedereen uitnodigen om zijn of haar talenten te ontdekken en in zichzelf te geloven. De mascotte is te zien als voetballer, maar hij kan ook vliegen en er zijn beelden waarin hij lekker ligt te zonnen op een strandstoel met een drankje erbij. Iedereen mag voor zichzelf bedenken wat deze mascotte voor hen betekent.

Wanneer krijgen we de mascotte van het WK allemaal te zien?

Natuurlijk zal je de mascotte van het WK van Qatar zien bij alle wedstrijden om het publiek te vermaken en op te zwepen. Maar dat is nog lang niet alles. Want als gezicht van het toernooi zal La’eeb onderdeel zijn van de reclames voor het WK. Ook vind je hem op de website en de sociale media uitingen van de WK-organisatie. Daarnaast zal hij natuurlijk voorkomen in de merchandising.

Wat is de mascotte van het Nederlands Elftal?

De mascotte van het Nederlands elftal is Dutchy. Dutchy is, hoe kan het ook anders, een leeuw. Hij draagt het oranje voetbaltenue van het Nederlands elftal en is er altijd bij als ze een wedstrijd spelen. Hij is trouwens ook de aanvoerder van de Jonge Leeuwen. Het Nederlands vrouwenelftal heeft een eigen mascotte, Kicky de leeuwin.

Welke mascottes waren er bij de afgelopen WK voetbal?

Elk WK heeft een eigen mascotte. Deze traditie begon in 1966 met het WK in Engeland. Dat jaar was de mascotte Willy, een leeuw met een shirt met de Britse vlag. Daarna was het de beurt aan Mexico in 1970. Zij hadden Juanito, een Mexicaanse jongen met een grote sombrero op zijn hoofd. Andere bijzondere mascottes van WK’s waren Zabivaka, de Russische wolf van 2018, Zakumi, het Zuid-Afrikaanse luipaard van het WK in 2010 en Footix, de Franse haan van 1998.

Dit is de officiële mascotte van het WK 2022 Qatar