Voorspelling Duitsland-Japan WK 2022 Qatar

Op Woensdag 23 Novemeber 2022 speelt Duitsland tegen Japan op het WK 2022 in Qatar. De wedstrijd begint om 14:00 uur Nederlandse tijd en is live te zien op NPO1 en de app van de NOS. De wedstrijd is in het Khalifa International Stadion. Het is de eerste keer op een eindtoernooi dat Duitsland en Japan elkaar treffen.

Duitsland verliet het WK 2018 in de groepsfase nadat het twee van de drie wedstrijden niet had gewonnen. Ze konden niet scoren in twee wedstrijden in de groepsfase. De voormalige World Cup-winnaars kijken echter uit naar een betere prestatie in de FIFA World Cup 2022 in Qatar en deze eerste wedstrijd tegen Japan is dus heel belangrijk voor Duitsland.
Duitsland is vaak een van de favorieten voor het winnen van het WK maar behoort dit keer niet tot de topfavorieten. Toch moet Duitsland nooit onderschat worden want het is een toernooi ploeg pur sang.

Duitsland is onze keuze om deze openingswedstrijd van de Wereldbeker tegen Japan te winnen. Ze ontmoeten Japan voor de eerste keer en hoewel er niet veel is gezien op het gebied van aanvallen en scoren, zijn de Duitsers veel beter op basis van de laatste FIFA-ranglijst. Ze zijn enorm verbeterd onder Hans Flick, die gemiddeld 2,13 punten heeft na 15 wedstrijden aan de leiding.

Hoewel Duitsland onze keuze is om de wedstrijd te winnen, zullen ze in Japan tegenover een zeer verdedigende tegenstander staan. De bezoekers hebben nu vijf keer op rij de nul gehouden, dus we verwachten een wedstrijd met niet al te veel doelpunten.
Japan staat er om bekend om compact en verdedigend te kunnen spelen, zeker tegen toplanden als Duitsland. Daarnaast hebben de Japanners altijd een uitstekende conditie en wilskracht dus zullen ze het lang volhouden tegen de Duitsers.

De teleurstelling die gepaard ging met de slechte prestatie op het laatste WK is iets dat Duitsland achter zich moet laten op het WK in Qatar. De nieuwe hoofdcoach, die ook de voormalige manager van Bayern München is, Hans Flick, heeft uitstekend werk geleverd met zijn ploeg voor het WK. Hans Flick heeft in 15 wedstrijden slechts één keer verloren, negen keer gewonnen en vijf keer gelijk gespeeld. Het enige verlies onder Hans Flick was een 1-0 nederlaag tegen Hongarije. Wel verwachten we dit keer een ander optreden van de Duitsers. Aanvallers zoals Kai Havertz en Timo Werner zijn topaanvallers die bij Europese topclubs spelen. Andere opvallende namen in de Duitse ploeg zijn Muller, Kimmich, Gnabry, Goretzka, Rudiger en Manuel Neuer.

Japan staat 24e op de FIFA-ranglijst voor voetbal. Ze zijn het beste Aziatische team voor het FIFA Wereldkampioenschap 2022 in Qatar, waarbij Zuid-Korea op de tweede plaats in de regio en op de 28e plaats staat. Japan zette een uitstekende prestatie neer tijdens het vorige WK, maar had pech tegen België toen ze werden uitgeschakeld door tegendoelpunten. Japan lijkt het deze keer beter te doen met spelers als Minamino, Kubo, Morita, Yoshida en verschillende andere toptalenten die klaar zijn voor het WK voetbal in Qatar.

Onze voorspelling Duitsland-Japan:  1-0 (Duitsland wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Duitsland-Japan: Werner

Onze voorspelling aantal gele kaarten Duitsland-Japan: 2

Onze voorspelling aantal rode kaarten Duitsland-Japan: 0