Voorspelling Australië Denemarken

Bekijk de voorspelling en voorbeschouwing van de WK wedstrijd Australië Denemarken op woensdag 30 November om 16:00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd Australië Denemarken is live te volgen via NPO 1 en de site en app van NOS. Het is voor zowel Denemarken als Australië de laatste wedstrijd en kans om door te gaan naar de volgende ronde.

Op papier zou Denemarken het veel sterkere team van de twee moeten zijn, maar op dit moment is Australië mogelijk in de beste vorm in decennia en zullen ze gemotiveerd zijn voor een overwinning tegen Denemarken. Australië heeft een ongelooflijke verdediging, maar de aanval van Denemarken zal er minstens één keer doordringen. Tegelijkertijd is Australië aanvallend sterker dan ooit en zou in deze wedstrijd één doelpunt moeten kunnen maken.

Denemarken zal ongetwijfeld een grote favoriet zijn in aanloop naar deze wedstrijd, maar de Australiërs kunnen hier misschien een punt stelen. Op basis van hun prestaties dit jaar is Denemarken niet op zijn best, hoewel het twee keer won van Frankrijk en andere teams. Australië, aan de andere kant, weet heel goed hoe je geen wedstrijden moet verliezen en we zagen ze ook dit jaar een aantal serieuze tegenstanders verslaan. Dit wordt sowieso een spannende wedstrijd omdat het de laatste wedstrijd is voor de achtste finales.

Australië had de moeilijkste kwalificatie van alle teams ter wereld – het team moest in totaal 20 wedstrijden spelen om aan het toernooi te komen – en dat is gelukt. De verwachte selectie voor de Australiërs omvat M. Ryan in het doel, A. Behich, K. Rowles, B. Wright en N. Atkinson in de verdediging, A. Mooy, M. Leckie, J. Irwine, A. Hrustic en M Boyle op het middenveld en M. Duke als enige spits.

Denemarken kwalificeerde zich voor het WK als een van de meest dominante teams in de hele Europese kant van de kwalificatiewedstrijden. Ze wonnen hun groep met 9 overwinningen in 10 wedstrijden en een doelsaldo van 30:3, wat ongelooflijk is. Ze kregen doelpunten tegen in slechts twee van de tien wedstrijden. Hun geprojecteerde selectie voor het toernooi bestaat uit Damsgaard, Braithwaite en Skov Olsen in de aanval, Eriksen, Delaney en Hojbjerg op het middenveld, Maehle, Christensen, Andersen en Kristensen in de verdediging en Schmeichel in het doel.

Onze voorspelling Denemarken-Australie:  1-1 (Gelijkspel)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Denemarken-Australie: Dolberg, Duke

Onze voorspelling aantal gele kaarten Denemarken-Australie: 2

Onze voorspelling aantal rode kaarten Denemarken-Australie: 0