Voorspelling Iran Amerika WK 2022 Qatar

Op dinsdag 29 November 2022 vindt de beladen wedstrijd Iran Amerika plaats op het WK 2022 in Qatar. De wedstrijd Iran Amerika wordt gespeeld om 20:00 uur Nederlandse tijd en is live te zien via NPO 1 en de site en app van NOS. Iran heeft de eerste wedstrijd dik verloren van Engeland en Amerika heeft gelijkgespeeld tegen Wales.

Iran en de VS nemen het pas voor de tweede keer in hun geschiedenis tegen elkaar op en het is opnieuw op het WK. In 1998 versloeg Iran de VS met 2-1 in wat een enorm gehypt spel was, gezien de politieke geschiedenis tussen de twee landen en hoewel het meer dan 20 jaar later misschien niet dezelfde betekenis heeft, zullen de Verenigde Staten uit zijn op wraak.

We verwachten dat deze wedstrijd de hele tijd strak en gespannen zal zijn en hebben de twee landen gesteund om elkaar uit te schakelen in hun derde en laatste groepswedstrijd. Er was niet veel tussen de twee teams toen ze voor het laatst met elkaar in gesprek waren en het voetbal in de Verenigde Staten is vertienvoudigd. Beide teams hebben een aantal herkenbare namen in hun selectie en zullen de wedstrijd ingaan in de overtuiging dat ze elk alle 3 punten kunnen veiligstellen. Het tij kan anders zijn als een van beide ploegen vooraf moet winnen, dan verwachten wij een open wedstrijd.

De bookmakers weten ook niet wie er gaat winnen, want de odds zijn voor zowel een overwinning, nederlaag of gelijkspel ongeveer gelijk. Alles zal afhangen van de vorm van de dag en hoe de spelers het toernooi zijn begonnen.

Onze voorspelling Iran-Amerika:  1-1 (gelijkspel)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Iran-Amerika: Pulisic, Taremi

Onze voorspelling aantal gele kaarten Iran-Amerika: 1

Onze voorspelling aantal rode kaarten Iran-Amerika: 0