Oudste spelers op WK voetbal 2022

Vaak genieten mensen van jonge talenten op een WK voetbal, maar wat zijn op het WK Qatar eigenlijk de oudste spelers. We verklappen alvast, er zitten een aantal bekende grote sterren tussen. Net als met wijn is het ook met sommige voetballers en vooral keepers dat ze beter worden naarmate de jaren verstrijken.

Eiji Kawashima uit Japan is de oudste keeper op het WK 2022 Qatar. Kawashima, 39, speelt voor Ligue Un kant Strasbourg en won 95 interlands voor Japan.
De doelman zal volgende maand zijn vierde WK spelen en zal er alles aan doen om de tweede ronde van het WK te behalen, wat Japan nog nooit eerder is gelukt.

In het rijtje met de oudste verdedigers op het WK in Qatar zien we een aantal bekende spelers.
Wat te denken van Dani Alves, de rechtsback.De 39-jarige legende van Barcelona en Brazilië hoopt een oproep te krijgen nadat hij in september uit de meest recente selectie van het nationale team was weggelaten.
De Braziliaanse bondscoach Tite zou graag de ervaring en invloed van Alves in zijn kleedkamer willen hebben met de rechtsback met 125 caps.
Naast Dani Alves zit er nog een oudere verdediger in de selectie van Brazilie, namelijk Thiago Silva van Chelsea.

Een andere oude verdediger die al heel wat prijzen op zijn naam heeft is Sergio Ramos van Spanje. Hij speelt momenteel bij Paris Saint Germain en heeft de wereldcup natuurlijk al een keertje gewonnen. Wat heeft hij niet gewonnen eigenlijk.

Een andere bekende, zeker voor Nederlanders, is Jan Vertonghen. Inmiddels 35 jaar en waarschijnlijk maakt hij zich op voor zijn laatste WK. Na Ajax heeft hij jarenlang in Engeland gespeeld bij Tottenham Hotspurs. Na een uitstapje bij Benfica is hij nu terug in Belgie bij FC Antwerp.
Naast deze Ajacied is er ook een oud PSV’er die al op leeftijd is, namelijk Andres Guardado, alweer 36 jaar.

Een andere oudere speler die zijn laatste WK gaat spelen is Luka Modric van Kroatie. Afgelopen seizoen won hij nog de Champions League, en wie weet kan hij op zijn laatste WK ver komen met het altijd goed spelende Kroatie.

Onder de aanvallers zijn er nog twee sterren die al wat ouder zijn. Allereerst natuurlijk Christiano Ronaldo. Met zijn 37 jaar is hij nog altijd topfit, maar bij zijn club Manchester United zit hij vaker op de bank dan in de basis.
Hij zal er op gebrand zijn om op het WK in Qatar nog een keer zijn voeten te laten spreken. Hij hoort natuurlijk in het rijtje van beste voetballers allertijden met in de laatste tien jaar alleen Lionel Messi voor zich.

Een andere oudere aanvaller op het WK is Luis Suarez, die we ook kennen van Ajax en natuurlijk FC Barcelona. Luis Suarez is tijdens het toernooi in Qatar 35 jaar dus ook voor hem is dit zijn laatste WK voetbal.