Meest voorkomende uitslagen WK voetbal

Om succesvol te zijn in een WK poule voorspelling voor 2022, is het vooral belangrijk om een ​​beetje met statistieken om te gaan. De meesten mensen denken dat een nipte overwinning zoals 2-1 of 1-0 het meest voorkomende voetbalresultaat is. Maar is dat ook waar? Of is dit slechts een populaire maar valse veronderstelling?

Meest voorkomende voetbalresultaat op een WK

De World Cup wordt sinds 1930 elke vier jaar gehouden. De enige uitzondering was de Tweede Wereldoorlog toen het toernooi in 1942 en 1946 moest worden gepauzeerd. Dit betekent dat we kunnen terugkijken op in totaal 21 toernooien en een kijkje kunnen nemen bij de resultaten.

Over alle WK’s heen is 1-0 het meest voorkomende resultaat en 128 wedstrijden eindigden ermee. Op rang 2 en 3 volg je de 2:1 en de 3:1, die respectievelijk 101 en 80 keer verschenen. Dit zijn de drie meest voorkomende resultaten op een WK.

Gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd op een WK

In de afgelopen 30 jaar varieerden de gemiddelde doelpunten per wedstrijd van 2,2 tot 3 doelpunten. Hoe verder je teruggaat in de tijd hoe hoger het aantal gemiddelde doelpunten per wedstrijd is. Vandaag de dag is het voetbal veel professioneler en compacter waardoor er minder hoge scores voorkomen dan vroeger. Laat je niet misleiden door het hoge aantal doelpunten vroeger en kies eerder voor een iets lager aantal.

Uitslagen invullen na de poulefase

Let er op bij het invullen van jouw voetbal poule dat na de groepsfase de wedstrijden niet kunnen eindigen in een gelijkspel. Kies dus sowieso voor een winnaar bij de wedstrijden na de poule fase anders verspeel je onnodig punten. In sommige poules kan je ook invullen wie er na een strafschoppenserie moet winnen, in sommige poules kan je alleen eindstanden invullen.