Kanshebbers WK 2022

Om te kunnen voorspellen wie de kanshebbers zijn om het WK 2022 in Qatar te winnen kan je altijd het beste naar de bookmakers kijken. Die maken op basis van vele statistieken een analyse wie het meeste kans heeft om het WK voetbal te winnen. Bookmakers hebben geen emoties en kijken puur naar de statistieken om te voorspellen wie de grootste kanshebber is. Heb jij hulp nodig bij jouw WK poule bekijk dan hieronder wie de grootste kanshebbers zijn om het WK 2022 in Qatar te winnen.

  1. Brazilie

De grootste kanshebber om het WK te winnen volgens de bookmakers is Brazilië. Brazilië heeft als enige land het WK voetbal al 5 keer eerder gewonnen. Het is een groot land waar voetbal de nummer een sport is. Op bijna iedere positie in het elftal hebben de Brazilianen een sterspeler lopen die bij een van de grote clubs spelen in Europa. Wat dacht je van Neymar, Antony of Vinicius Junior als aanvallers. Op het middenveld hebben ze toppers lopen als Fabinho en Casemiro. Ook in de verdediging een hoop sterspelers met onder meer Marquinhos en Militao. Om het geheel af te sluiten hebben ze zelfs een van de beste keepers ter wereld op goal staan, namelijk Alisson. Wil jij voor de grootste kans gaan, kies dan Brazilië als de favoriet om eerste te worden op het WK.

2. Argentinië

Een andere grote kanshebber is Argentinie met natuurlijk sterspeler Messi, die zijn laatste kans gaat grijpen om een WK te winnen met zijn moederland Argentinië. Naast sterspeler Messi heeft Argentinie nog toppers als Lautaro Martinez, Lisandro Martinez, Correa en Romero in de gelederen. Argentinië heeft 2 keer eerder de Wereldkampioenschappen voetbal gewonnen.

3. Frankrijk

Ook Frankrijk behoort tot de kanshebbers om eerste te worden op het WK 2022. Frankrijk heeft twee keer eerst het WK gewonnen, waaronder het laatste WK in 2018 in Rusland. De bekendste spelers van Frankrijk is natuurlijk Kylan Mbappe de sterspeler van Paris Saint Germain. Maar ook Frankrijk heeft vele spelers die bij Europese topclubs kunnen maken. Een gemis is wel dat Kante geblesseerd is en niet zal spelen op het WK. Gaat Frankrijk opnieuw het WK winnen

4. Engeland

Na de verloren EK finale van vorig jaar hebben de Engelse de smaak te pakken. Dankzij de Premier League zijn de Engels spelers steeds beter geworden. De Engelse selectie heeft een aantal ervaren spelers aangevuld met toptalenten die wekelijks worden getest in zware wedstrijden met een hoge intensiteit. Gaat Harry Kane veel doelpunten maken , en wat kunnen we verwachten van de jonge spelers als Foden, Bellingham en Saka. Als de Engelsen op elkaar raken ingespeeld dan zijn ook zij een van de kanshebbers voor de eindzege.

5. Spanje

Spanje is op ieder eindtoernooi een geduchte tegenstander om tegen te spelen. De selectie van het WK 2022 is iets minder dan bij voorgaande edities maar ook de Spanjaarden hebben vele topspelers in hun selectie. Pedri en Gavi, de 2 toptalenten van Barcelona, zijn zij al in staat om het Spaanse Elftal bij de hand te nemen op jonge leeftijd. Ook Rodri van Manchester City is een speler die op wereldniveau acteert.

Naast deze vijf kanshebbers zijn er natuurlijk altijd landen die goed presteren op een WK, zoals Duitsland, Nederland, Portugal en België.