Hoeveel wissels bij het WK Qatar

Wissels kunnen wedstrijden maken of breken voor teams en die inzet kan niet hoger worden dan bij een WK. Terwijl hele landen toekijken, kan het aantrekken van de juiste spelers op het juiste moment het verschil zijn tussen succes en mislukking. DeFIFA heeft bevestigd dat teams tijdens het WK 2022 maximaal vijf wissels per wedstrijd mogen maken. Tijdens vorige wereldkampioenschappen voetbal waren er slechts drie wissels toegestaan. Sinds de COVID pandemie is dit aantal uitgebreid naar 5 wissels. Vooral de grotere voetballanden profiteren van dit hogere aantal, omdat die landen meer goede spelers op de bank hebben zitten dan de kleinere landen..

Hoewel er vijf wissels kunnen worden gemaakt, hebben trainers gedurende de 90 minuten slechts drie tijdvensters om ze te gebruiken, maar dit is exclusief pauzes.

Hoeveel wissels in extra tijd tijdens het WK in Qatar?

Als een WK-wedstrijd van 2022 verlengd wordt, krijgt elk team één extra wissel.

Dus als een team alle vijf in de normale tijd had gebruikt, mogen ze in de extra tijd een zesde sub maken.

Dat betekent dat voor het eerst ooit meer dan de helft van een startende partij kan worden gewisseld tijdens een WK-wedstrijd.

Hoeveel spelers mogen er op de bank op het WK?

Nu er meer wissels zijn toegestaan, zijn ook het maximum aantal spelers op de bank verhoogd voor het WK 2022.

Er kunnen in totaal 15 spelers worden vermeld als wisselspelers, voor elk team, voor elke wedstrijd – een toename ten opzichte van de vorige 12 die konden worden vermeld op het WK in Rusland in 2018.

Verder is er plaats voor maximaal 11 officials zoals keeperstrainers en andere assistenten. Al met al kan je stellen dat de bank groter zal zijn dan ooit te voren, hopelijk kunnen we dat ook van het voetbal niveau zeggen aan het einde van het toernooi.