FIFA Uncovered nieuwe Netflix documentaire

Populaire streamingdienst Netflix heeft de officiële trailer vrijgegeven van de aankomende documentaire over de beschuldigingen van fraude rond het wereldbestuur van voetbal, FIFA. In wat belooft een explosief en verhullend verhaal lijkt te worden. De documentaire wordt op 9 November op Netflix verwacht, slechts enkele dagen voor de start van het WK voetbal in Qatar. Ben jij ook benieuwd naar een kijkje achter de schermen bij de FIFA, dan is dit de documentaire die je moet zien.
In de documentaire wordt onder meer gekeken naar de schadelijke beschuldigingen van corruptie tegen de FIFA.
Het WK van dit jaar in Qatar werd ontsierd door controverse zodra het land in het Midden-Oosten tot gastland werd uitgeroepen.
USA Today meldt dat leden van de biedingscommissie van Qatar leden van de FIFA zouden hebben omgekocht om hun stem te beïnvloeden. Soortgelijke beschuldigingen werden geuit tegen de toekenning van het evenement in 2018 aan Rusland.
Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter gaf toe dat het een vergissing was om het paradepaardje van dit jaar aan Qatar toe te kennen. Blatter is samen met voormalig UEFA-baas Michel Platini in de wandelgangen van justitie geweest op beschuldiging van corruptie. Het duo werd dit jaar eindelijk vrijgesproken van enig vergrijp.
FIFA Uncovered zal naar verluidt ook licht werpen op witwassen, afpersing en belastingontduiking binnen de wereld voetbalbond.

Bekijk hieronder de trailer van de Netflix documentaire FIFA Uncovered, op 9 November 2022 beschikbaar op Netflix Nederland