WK kijken in Amsterdam

Waar in Amsterdam kan je de wedstrijden van het Nederlands Elftal kijken tijdens het WK 2022 in Qatar. Veel mensen zoeken graag de gezelligheid op om samen een wedstrijd van het WK te kijken in Amsterdam.

Houdt jij van een grote mensen massa dan kan je het beste het WK kijken in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam Zuid Oost. Hier wordt namelijk tijdens alle wedstrijden van het Nederlands elftal het Huis van Oranje gehouden. Je kan samen met vele duizenden andere voetbalfans de wedstrijd kijken op een groot scherm. Het voordeel van in de Arena kijken is dat er genoeg plek is en dat je niet een barkruk hoeft te zoeken in een overvolle kroeg.

In bijna elk café of kroeg in Amsterdam kan je tijdens het WK wel een wedstrijd kijken. Bij de meeste kroegen en cafés hoef je geen plaatst te reserveren, maar let op, stamgasten hebben vaak hun vaste plekje tijdens een wedstrijd van het WK. De grootste kans op gezelligheid vind je in de kroegen rond het Leidseplein en de Nieuwmarkt. Voor- en na een wedstrijd verzamelen veel mensen zich op het Leidseplein en als de wedstrijd begint gaan ze een van de kroegen in. Ben je helemaal niet bekend in Amsterdam dan raden wij jou aan om direct naar het Leidseplein te gaan omdat daar veel kroegen gecentreerd zitten en er altijd wel een vrij plekje is voor jou en jouw vrienden.

Er worden tijdens het WK geen grote schermen op buitenlocaties gezet in Amsterdam, zoals in het verleden op het Museumplein. De gemeente vindt het niet passen om op grote pleinen feest te vieren. Veel kleine kroegen zullen echter wel een feestje bouwen tijdens de WK wedstrijden van het Nederlands Elftal.