Voorspelling Nederland-Ecuador WK 2022 Qatar

Op vrijdag 25 November 2022 speel Nederland zijn tweede groepswedstrijd van het WK tegen Ecuador. De wedstrijd begint om 17:00 uur Nederlandse tijd en is live te zien op NPO 1 en de app en website van NOS. Na de eerste wedstrijd tegen Senegal is dit ook een belangrijke wedstrijd voor het Nederlands elftal. Veel groepsfases worden namelijk al in de tweede wedstrijd voor het grootste gedeelte beslist. Ecuador is op papier een mindere tegenstander dan het Nederlands elftal.

Nederland en Ecuador hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld, beiden wedstrijden waren vriendschappelijk. Nederland heeft een wedstrijd gewonnen en er was een gelijkspel. De laatste wedstrijd was echter in 2014 er valt dus weinig uit te concluderen. Ecuador is vierde geworden tijdens de kwalificatie. Maar Zuid-Amerika heeft natuurlijk sterke landen als Brazilië en Argentinië.

Terwijl van Nederland wordt verwacht dat het aan kop van groep A komt en zich met relatief gemak kwalificeert voor de knock-outfase, wordt verwacht dat Ecuador met Senegal de strijd aangaat om de tweede plaats. Ecuador heeft een aantal goede spelers, maar de algehele sterkte van hun team suggereert dat ze het waarschijnlijk niet ver zullen schoppen in Qatar. Nederland heeft veel goals in zich en houdt ervan om open aanvallend voetbal te spelen, maar Nederland moet opletten voor de counters.

Ecuador heeft niet echt sterspelers, enkele spelers van Brighton en spits Valencia van Fenerbahce springen uit het oog. Toch heeft Ecuador meegedaan aan het WK in 2002, 2006 en 2014. Verder dan de groepsfase zijn ze niet gekomen, alhoewel ze daar in 2014 heel dichtbij waren. Toch moet je altijd uitkijken voor het Zuid Amerikaanse temperament van Ecuador. Ze zullen vechten als leeuwen voor hun vaderland wat al goed te zien is bij het afspelen van het volkslied.

Nederland staat momenteel 8ste op de FIFA ranglijst en Ecuador staat 44ste op de FIFA ranglijst. Zit er een stunt in voor Ecuador of gaat zoals verwacht Nederland er van door met de overwinning?

Onze voorspelling Nederland-Ecuador:  2-0 (Nederland wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Nederland-Ecuador: Gakpo, Bergwijn

Onze voorspelling aantal gele kaarten Nederland-Ecuador: 3

Onze voorspelling aantal rode kaarten Nederland-Ecuador: 0