Wie wordt eerste keeper Nederlands elftal

De selectie van het Nederlands elftal is bekend, en ook de drie keepers die meegaan naar het WK zijn bekend. Jasper Cillessen is afgevallen als keeper voor het Nederlands Elftal. Dit betekent dat Louis van Gaal gaat kiezen uit Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert als eerste keeper. Jasper Cillessen was de enige keeper met toernooi ervaring als eerste keeper bij het Nederlands Elftal.

De grootste kans om eerste keeper te worden is Justin Bijlow van Feyenoord. Met zijn 24 jaar is hij nog relatief jong, maar heeft toch al redelijk wat internationale ervaring met Feyenoord opgebouwd in de Conference en Europa League. In het Nederlands elftal heeft hij pas 6 interlands gespeeld, maar hij is de afgelopen jaren meerdere keren langdurig geblesseerd geweest, anders had hij naar alle waarschijnlijkheid meer interlands gespeeld.

Remko Pasveer is met zijn 39 jaar een stuk ouder dan de andere keepers. Ook hij heeft pas 2 interlands gespeeld voor het Nederlands elftal. Wel heeft hij met Ajax ervaring opgedaan in de Champions League. Met zijn levenservaring zou hij een goede mentor kunnen zijn voor Justin Bijlow. Als de nood aan de man komt door bijvoorbeeld een blessure van Bijlow zou de ervaren Pasveer makkelijk als stand in kunnen fungeren.

De derde keeper, Andries Noppert van SC Heerenveen heeft nog geen interland gespeeld voor het Nederlands Elftal. Hij wordt door Louis van Gaal gezien als penalty specialist. Zijn rol zal dus naar alle waarschijnlijkheid klein blijven. Alleen als Nederland in de knock out fase tegen een penaltyserie aanloopt zal Noppert waarschijnlijk invallen. Dit heeft Louis van Gaal op een vorig WK ook al een keer gedaan met Tim Krul. Opvallen detail is dat Andries Noppert enkele jaren geleden nog bankzitter was bij FC Dordrecht maar dit jaar een uitstekend seizoen draait bij Heerenveen.

Wat de definitieve eerste keeper van het Nederlands elftal wordt zien we natuurlijk pas tijdens de openingswedstrijd tegen Senegal. Maar de kans is dus zeer groot dat het Justin Bijlow wordt.