Wie is Jeremie Frimpong, alles over de sensatie in de WK selectie

Jeremie Frimpong is de verrassing en sensatie in de selectie voor het WK in Qatar. Jeremie Frimpong is een 21 jarige voetballer die geboren is in Amsterdam. Hij speelt op dit moment bij de club Bayer Leverkusen in Duitsland en zijn transferwaarde wordt geschat op 25 miljoen. Zijn vader en zijn moeder zijn geboren in Ghana en hij verhuisde op 7-jarige leeftijd naar Engeland. Niet gek dus dat veel mensen Jeremie nog niet goed kennen. Op jonge leeftijd werd hij gescout door de topclub Manchester City. Daar speelde hij in de jeugdopleiding tot dat hij in 2019 de overstap maakte naar Celtic in Schotland. Bij deze club maakte hij zijn debuut in het profvoetbal. Halverwege het seizoen 2020-2021 maakte hij een transfer naar Bayer Leverkusen voor 11 miljoen euro. Jeremie Frimspong spreekt geen Nederlands omdat hij zo vroeg is verhuisd naar Engeland, maar doet moet geen probleem zijn omdat de meeste jongens uit de selectie goed Engels spreken.

Aan het begin van het seizoen 2022-2023 was er een gerucht dat Ajax interesse toonde in de geboren Amsterdam, dat tot een transfer is het niet gekomen, waarschijnlijk mede door zijn hoge transferwaarde. Wie weet komt Ajax in de toekomst terug voor deze rechtsback, die dit seizoen debuteerde in de Champions League. Hij kan voor zowel Ghana, Engeland als het Nederlands Elftal uitkomen, maar hij heeft dus gekozen om te strijden voor een plekje in het Nederlands Elftal.

Naast goed verdedigen is Frimpong dit seizoen ook aanvallend goed bezig, hij heeft namelijk al 5 goals gescoord voor Leverkusen. De vraag is of hij zijn directe concurrent Denzel Dumfries uit de basis van het Nederlands Elftal kan spelen. Dumfries is al enkele jaren een vaste waarde voor Louis van Gaal, en doet het bij zijn club Inter Milan uitstekend. Frimpong zit al in de voorselectie, op 11 November wordt bekend gemaakt of hij ook in de definitieve selectie zin voor het WK voetbal.