Welke spelers van Ajax gaan naar het WK 2022?

Welke spelers van Ajax gaan proberen te schitteren op het WK 2022 in Qatar. Natuurlijk beginnen we bij het Nederlands Elftal. Remko Pasveer gaat mee als reserve of derde keeper. Als verdedigers gaan Jurrien Timber en Daley Blind mee. Het is nog niet zeker of deze twee verdedigers een basisplek krijgen van Louis van Gaal. Daley Blind heeft hier het meeste kans op al verkeert hij niet in de beste vorm van zijn leven de laatste tijd. Op het middenveld zijn Davy Klaassen, Steven Berghuis en Kenneth Taylor opgeroepen. Van deze drie middenvelders heeft Berghuis de grootste kans op een basisplek. Kenneth Taylor zal genoegen nemen met een plekje op de bank. De enige aanvaller van Ajax die is opgeroepen voor het Nederlands Elftal is Steven Bergwijn. Bergwijn heeft het tijdens de kwalificatie uitsteken gedaan en maakt grote kans op een basisplek. Brian Brobbey en Devyne Rensch zijn niet opgeroepen voor de selectie van het WK 2022 in Qatar.

Bij Mexico zien we ook twee ajacieden in de selectie. Namelijk Edson Alvarez en zijn vriend Jorge Sanches. De verdedigende middenvelder Alvarez is bijna verzekert van een basisplek. Ook rechtsback Jorge Sanches is vaker wel dan niet basisspeler bij Mexico.

Bij Servië zien we de aanvoerder van Ajax in de selectie, Dusan Tadic. Tadic is ook in het Servisch elftal een van de leiders en gaat waarschijnlijk op voor zijn laatste WK voetbal in Qatar. De Servier is als het WK begint 34 jaar.

Bij Ghana zien we Ajacied Mohamed Kudus in de selectie staan. Ook Kudus staat normaal gesproken in het basiselftal van Ghana.

Enkele oud Ajacieden die we gaan zien spelen op het WK zijn Antony (Brazilië), Martinez en Tagliafico (Argentinie), Dolberg en Eriksen (Denemarken) Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt (Nederland) Hakimy Ziyech, Noussair Mazraoui (Marokko), Jan Vertonghen en Toby Alderweireld (Belgie), Luis Suarez (Uruguay), Andre Onana (Kameroen)