Voorspelling Portugal-Ghana WK 2022 Qatar

Op Donderdag 24 November om 17:00 uur Nederlandse tijd staat de WK wedstrijd Portugal Ghana op het programma. De wedstrijd Portugal Ghana is live te zien via NPO 1, de app van NOS en op de website NOS.nl

Voor Chrisitiano Ronaldo wordt dit de laatste kans op succes tijdens een WK. Bij Ghana staat onder meer Ajacied Kudus in het team. Zowel Portugal als Ghana zijn echte voetballanden en het hele land zal dan ook kijken naar deze wedstrijd. De laatste keer dat Portugal tegen Ghana speelde was op het WK 2014, Portugal won die wedstrijd met 2-1.

Het Portugese team is niet meer wat het geweest is. Superster Cristiano Ronaldo is nu 37 jaar oud en zal waarschijnlijk vooraan beginnen in de plaats van spits Helder Postiga die geblesseerd is. Pepe is ook terug van een blessure en is… 39 jaar oud en verschillende andere hoofdrolspelers, waaronder Eder, hebben een slechte vorm getoond tijdens de recente uitstapjes. Er lijkt ook een gebrek aan algemeen vertrouwen in deze ploeg te zijn.

Maar laten we niet vergeten dat Ghana voormalig kwartfinalist is van een WK, terwijl Portugal eerder de derde plaats behaalde. Dus dit zou een interessante wedstrijd kunnen zijn voor een gelijkspel of kleine overwinning voor een van de twee landen.

Portugal heeft een basiself bestaande uit Ronaldo, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, João Cancelo, Diogo Jota en João Félix. Het is een zeer intimiderende selectie die een aanzienlijke voorsprong heeft in talent ten opzichte van de Black Stars.

Ghana zal een vroeg doelpunt moeten vermijden in de hoop op een tegenaanval om in deze wedstrijd te blijven. Helaas is dat zelfs met Thomas Partey (Arsenal), Mohammed Kudus (Ajax) en André Ayew makkelijker gezegd dan gedaan.

Portugal staat negende op de FIFA ranglijst.
Ghana staat zestigste op de FIFA ranglijst.

Onze voorspelling Portugal-Ghana:  2-1 (Portugal wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Portugal-Ghana: Ronaldo, Jota, Kudus

Onze voorspelling aantal gele kaarten Portugal-Ghana: 3

Onze voorspelling aantal rode kaarten Portugal-Ghana: 1