Voorspelling Frankrijk-Australië WK 2022 Qatar

Op 22 November 2022 om 20:00 uur Nederlandse tijd begint het WK voetbal ook voor Frankrijk en Australië. Natuurlijk kan jij deze spannende wedstrijd live volgen via NPO op tv of via de website van NOS.  Frankrijk is natuurlijk een van de kandidaten voor de eindoverwinning van dit WK, maar onderschat Australië niet, die altijd een ploeg met veel vechtlust op de been brengen. De wedstrijd wordt gespeeld in het AL Wakrah stadion waar 40.000 toeschouwers in kunnen. De verwachting is dat dit stadion goed gevuld wordt door zowel Franse als Australische voetbalsupporters.

Frankrijk staat 4de op de FIFA ranglijst en is natuurlijk de winnaar van het afgelopen WK 2018 in Rusland. Niet voor niets dus dat ook dit jaar er veel verwacht wordt van Frankrijk. Sterspeler Mbappe wil op jonge leeftijd zijn tweede WK winst bijschrijven in zijn prijzenkast. Naast Mbappe heeft Frankrijk nog veel meer topspelers met onder meer Ngolo Kante, Raphael Varane maar ook oudegedienden als Griezmann en Benzema. Eigenlijk heeft in elke linie Frankrijk topspelers in de ploeg die bij Europese topploegen spelen. Echter kunnen zoveel sterspelers en bijbehorende ego’s ook voor frictie zorgen, zoals wel vaker is gebeurd met Frankrijk op een groot eindtoernooi.

De tegenstander Australië staat op de 39ste plek van de FIFA ranglijst. Australië heeft niet een uitgesproken sterspeler. Als we kijken naar de hoogste transferwaarde dan vinden we 2 spelers met een transferwaarde van 5 miljoen. Namelijk Mathew Ryan, de keeper van Real Sociedad en verdediger Harry Souttar van Stoke City. Australië moet het dus echt van team hebben en niet van individuele klasse. Toch heeft Australië het op meerdere eindrondes grote tegenstanders lastig gemaakt met hun stugge manier van verdedigend spelen. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar kan je wel zeggen dat deze ploeg ervaren genoeg is om het Frankrijk lastig te maken. Ook Australië heeft zich voor het WK gekwalificeerd via de Play Offs. Australië won na een spannende wedstrijd via strafschoppen van Peru. Eerder werd in de kwalificatie al van de Verenigde Arabische Emiraten gewonnen. Dit wordt de zesde keer dat Australië meedoet aan het WK voetbal. Een keer werd de achtste finale gehaald, alle andere keren werd Australië al uitgeschakeld tijdens de groepsfase.

Frankrijk heeft zich weten te plaatsen voor dit WK zonder een nederlaag te lijden. Wel werd er 3 keer gelijk gespeeld in een relatief makkelijke poule met Oekraïne, Finland, Bosnië en Kazachstan. Australie heeft het een stukje moeilijker gehad, door derde te eindigen onder Saudi-Arabië en Japan. Door Peru te verslaan in de play offs wist Australie zich voor de zesde keer te plaatsen voor een Wereldkampioenschap Voetbal.

Frankrijk en Australië hebben 5 keer eerder tegenover elkaar gestaan tijdens een voetbalwedstrijd. Drie keer werd er gewonnen door Frankrijk , een keer door Australië en er was een gelijkspel. Op het vorige WK troffen ze elkaar ook in de poule fase, het werd toen 2-1 voor Frankrijk.

Als we kijken naar de bookmakers dan is Frankrijk de grote favoriet. Zet jij namelijk in op een overwinning van Frankrijk dan krijg jij maar 1.20 keer jouw inzet terug. Met een hoge quotering van 12 keer jouw inzet terug is het bijna onmogelijk dat Australië gaat winnen. Een gelijkspel voorspellen levert ook maar liefst 5,75 keer jouw inleg op.

Onze voorspelling Frankrijk-Australie:  1-0

Onze voorspelling doelpuntenmakers Frankrijk-Australie: Kylian Mbappe

Onze voorspelling aantal gele kaarten Frankrijk-Australie: 2

Onze voorspelling aantal rode kaarten Frankrijk-Australie: 0