Voorspelling Engeland-Amerika WK 2022 Qatar

Op vrijdag 25 November om 20:00 uur Nederlandse tijd vindt de wedstrijd Engeland Amerika plaats. Deze tweede groepswedstrijd voor beide landen is te zien op NPO 1 en de app en website van de NOS. Voor zowel Engeland als Amerika is dit een belangrijke wedstrijd omdat ze beiden de verwachting hebben om door te gaan naar de achtste finales van het WK. Engeland is een van de favorieten voor het winnen van het WK, niet gek als je bedenkt dat alle Engelse spelers wekelijks worden getest op topniveau in de Premier League. Amerika heeft zich weer geplaatst voor het WK in tegenstelling tot vier jaar geleden.

De Engelse hebben een aantal geblesseerde spelers die niet mee kunnen naar het WK zoals Chilwell, James en Phillips. Daarentegen hebben ze nog de beschikking over topspelers als Sterling, Kane, Saka, Foden en Bellingham. Alle spelers van het Engels elftal spelen in topcompetities. Bovendien hebben ze flink wat toernooi ervaring opgebouwd op het vorige EK, waar ze de finale haalden tegen Italië.

Amerika heeft een hele jonge selectie op het aankomende WK, met slechts drie spelers die ouder dan 30 jaar zijn. Enkele spelers die bekend zijn zijn onder meer Dest, Pepi en Pulisic. Amerika zal tegen topland tevreden zijn met een gelijkspel.

Engeland en Amerika hebben 11 keer eerder tegen elkaar gespeeld. Engeland heeft maar liefst 8 keer gewonnen van deze 11 wedstrijden.

Engeland heeft in vier van de laatste vijf ontmoetingen met de VS minimaal twee doelpunten gescoord, waarvan er twee een 2-0 overwinning hebben opgeleverd. De Verenigde Staten missen een natuurlijke doelpuntenmaker en nemen het op tegen een Engelse ploeg die er prat op gaat een van de beste verdedigingen in het internationale voetbal te hebben, dus wij denken dat Engeland deze wedstrijd gaat winnen.

Onze voorspelling Engeland-Amerika:  2-0 (Engeland wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Engeland-Amerika: Kane, Foden

Onze voorspelling aantal gele kaarten Engeland-Amerika: 3

Onze voorspelling aantal rode kaarten Engeland-Amerika: 0