Voorspelling Denemarken-Tunesië WK 2022 Qatar

Op 22 November 2022 vindt het eerste duel van Groep D plaats tussen Denemarken en Tunesië. Deze wedstrijd wordt om 14:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden op NPO en de website van de NOS. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Education City Stadion waar 43500 fans in kunnen. Groep D is een sterke groep met naast Denemarken en Tunesië ook nog Frankrijk en Australië. Wilt zowel Denemarken als Tunesië kans maken om de volgende ronde te halen dan moeten ze proberen in deze eerste wedstrijd direct punten te pakken.

Frankrijk wordt in deze groep als topfavoriet gezien, Denemarken moet dus samen met de andere landen zich gaan richten op plaats 2 van Groep D. Bij Denemarken is de grote ster natuurlijk Christian Eriksen. Gelukkig is hij weer helemaal hersteld van zijn hartstilstand op het vorige EK. De teamspirit is sinds deze heftige gebeurtenis flink toegenomen, met natuurlijk het halen van de halve finale op het afgelopen EK. De kwalificatiereeks van Denemarken naar dit WK toe was bovendien indrukwekkend. Er werd 8 keer gewonnen en geen punten verspeeld, nog knapper is dat er helemaal geen tegendoelpunt werd geïncasseerd tijdens de kwalificatie van het WK in Qatar. Denemarken start dus vol zelfvertrouwen hun openingswedstrijd tegen Tunesië.

Tunesië heeft zijn kwalificatie voor dit WK ook van zijn beste kant laten zien. Van de 6 wedstrijden werden er 4 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. Tunesië heeft zich in totaal 6 keer geplaatst voor een Wereldkampioenschap voetbal. Verder dan de groepsfase is Tunesië nog nooit gekomen en de verwachting is dat ook dit WK dit niet gaat gebeuren. Tunesië heeft niet echt een uitgesproken sterspeler zoals Denemarken wel heeft. Wel heeft Tunesië een aanstormend talen die zijn debuut al heeft gemaakt bij Manchester United, namelijk Hannibal Mejbri.

Als we kijken naar de bookmakers dan is Denemarken de favoriet om dit duel te winnen. Voor een overwinning van Denemarken krijg je namelijk 1,44 jouw inleg terug. Voor een overwinning van Tunesië krijg je 6,85 keer jouw inleg terug. Een gelijkspel voorspellen levert jou 4 keer jouw inleg op. Wil jij deze wedstrijd voorspellen voor jouw WK poule, vul dan een overwinning van Denemarken in. Verder verwachten de bookmakers dat er meer dan 2 goals worden gescoord tijdens deze wedstrijd. De verwachting is dat Tunesië zeer verdedigend gaat spelen om geen open huis te geven in deze belangrijke eerste wedstrijd van groep D op het WK 2022 Qatar.

Onze voorspelling Denemarken-Tunesië:  3-0 (Denemarken wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Denemarken-Tunesië: Christian Eriksen, Andreas Skov Olsen

Onze voorspelling aantal gele kaarten Denemarken-Tunesië: 2

Onze voorspelling aantal rode kaarten Denemarken-Tunesië: 1