Definitieve selectie Denemarken WK 2022 Qatar

Denemarken doet voor de zesde keer mee aan het WK voetbal. In 1998 heeft het zijn beste prestaties neergezet tijdens een WK met een plaats in de kwartfinales. Gelukkig is Christian Eriksen weer van de partij, en hij is ook zeker van een basisplaats. Hij is weer helemaal hersteld van zijn hartproblemen tijdens het afgelopen EK. Naast Cristian Eriksen is er nog een andere speler van Denemarken die wij goed kennen, namelijk Kasper Dolberg.

Selectie Denemarken WK 2022:

Keepers: Kasper Schmeichel (Nice), Oliver Christensen (Hertha Berlin).

Verdedigers: Simon Kjaer (AC Milan), Joachim Andersen (Crystal Palace), Joakim Maehle (Atalanta), Andreas Christensen (Barcelona), Rasmus Kristensen (Leeds United), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Victor Nelsson (Galatasaray), Daniel Wass (Brondby).

Middenvelders: Thomas Delaney (Sevilla), Mathias Jensen (Brentford), Christian Eriksen (Manchester United), Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham).

Aanvallers: Andreas Skov Olsen (Club Bruges), Jesper Lindstrom (Eintracht Frankfurt), Andreas Cornelius (Copenhagen), Martin Braithwaite (Espanyol), Kasper Dolberg (Sevilla), Mikkel Damsgaard (Brentford), Jonas Wind (VfL Wolfsburg).

Een dominante kwalificatiecampagne en twee recente overwinningen op verdedigend wereldkampioen Frankrijk demonstreren het potentieel van Kasper Hjulmand’s kant, en brengen een kern van gevestigd talent aan het einde van hun bloeiperiode naar het Midden-Oosten.

Als ze de goede vorm te pakken krijgen in de groepsfase, zou een nieuwe dappere Deense aanval op een plek bij de laatste 16 zomaar kunnen gebeuren.

Kasper Schmeichel, Simon Kjaer, Eriksen en Martin Brathwaite zijn allemaal begin 30 en bieden toernooi ervaring en leiderschap voor een jonge en opwindende aanval.

Kasper Dolberg zal naar verwachting de belangrijkste spits van Denemarken zijn, maar een gestage start van zijn seizoen bij Sevilla zou ookBrathwaite de kans kunnen geven.
De Deense ploeg kreeg slechts drie goals tegen tijdens hun WK-kwalificatiecampagne. Andreas Christensen en Kjaer waren helden van hun Euro 2020-campagne, terwijl Jannick Verstergaard en Joachim Andersen ook uitstekende opties zijn.

Het is een prachtig uitgebalanceerd team, met de 22-jarige vleugelspelers Mikkel Damsgaard en Andreas Olsen gevaarlijke elementen in de aanval, terwijl Thomas Delaney en Pierre-Emile Hojbjerg het schip op het middenveld stabiel houden.