Opstelling Uruguay Zuid Korea WK 2022

Bekijk de verwachte en definitieve opstelling van Uruguay Zuid Korea op het WK 2022 in Qatar. De definitieve opstelling van deze wedstrijd wordt ongeveer een uur voor het begin bekend gemaakt. Uruguay staat bekend om zijn 4-3-3 opstelling die ze bijna zeker ook tijdens het WK gaan hanteren. Ook Zuid-Korea speelt in de populaire 4-3-3 opstelling. Beide landen beschikken over topspitsen zoals Son, Nunez en Suarez.

Verwachte opstelling Uruguay: Rochet; Varela, Godin, Gimenez, Olivera; Bentancur, Valverde, Vecino; Pellistri, Suarez, Nunez.

Verwachte opstelling Zuid Korea: Kim Seung-gyu; Yoon Jong-gyu, Kim Min-jae, Kim Young-gwon, Kim Jin-su; Jung Woo-young, Hwang In-beom, Kwon Chang-hoon; Hwang Hee-chan, Hwang Ui-jo, Son Heung-min.

De Zuid-Koreaanse manager Paulo Bento wacht met spanning af of aanvoerder en sterspeler Son Heung-min beschikbaar is voor de openingswedstrijd van zijn ploeg.

De vleugelspeler van Tottenham Hotspur liep een gezichtsbreuk op tijdens het Champions League-duel van zijn club met Marseille en zal de hele competitie een beschermend masker moeten dragen.

Een andere mogelijke afwezige is linksback Kim Jin-su, die nog herstellende is van een hamstringblessure die hij begin november opliep.

De enige zorg voor Uruguay is de centrale verdediger van Barcelona, ​​Ronald Araujo, die sinds eind september gebleseerd is. Araujo maakt nog steeds deel uit van de selectie van Diego Alonso voor het WK, maar het is onwaarschijnlijk dat hij op tijd terugkeert om deel te nemen aan de competitie, tenzij Uruguay doorgaat naar ten minste de halve finales.