Opstelling Qatar Ecuador 2022

Bekijk de verwachte opstelling van de WK wedstrijd Qatar Ecuador 2022. De wedstrijd is om 17:00 uur Nederlandse tijd en is de openingswedstrijd van het WK.

Verwachte opstelling Ecuador: Dominguez; Preciado, Torres, Hincapie, Estupinan; Gruezo, Caicedo, Cifuentes; Plata, Valencia, Ibarra

Verwachte opstelling Qatar: Al-Sheeb; Miguel, Al-Wari, Salman, Hassan, Ahmed; Hatem, Boudiaf; Al-Haydos; Ali, Afif

Qatar-manager Felix Sanchez Bas heeft met een volledige fitte selectie van 26 man tot zijn beschikking voor de opening van het WK 2022 zondag met Ecuador in het Al Bayt-stadion in Groep A.

De bondscoach kreeg een korte schrik toen aanvaller Ahmed Alaaeldin vorige week geblesseerd uitviel tijdens hun laatste oefenwedstrijd tegen Albanië, maar hij zal naar verwachting in orde zijn voor deze. Alaaeldin zal hoe dan ook waarschijnlijk zijn plaats vooraan afstaan, waarbij Akram Afif naar verwachting zal terugkomen en een aanvalslinie van twee man zal vormen met Almoez Ali, die de topscorer aller tijden van zijn land zal worden als hij zijn 43e internationale doelpunt maakt.

Net achter het duo zou aanvoerder Hassan Al-Haydos moeten staan ​​en zijn record van 169 interlands – dat hij op 31-jarige leeftijd heeft behaald – terwijl hij Ali Asad wil vervangen in de nummer 10-rol.

Abdulaziz Hatem en Karim Boudiaf – nog twee spelers met meer dan 100 internationale optredens op hun naam – zouden de basis van het middenveld moeten vormen, terwijl Pedro Miguel en Homam Ahmed als vleugelverdedigers fungeren.

Een drietal centrale verdedigers in Bassam Al-Rawi, Tarek Salman en Abdelkarim Hassan zullen verwachten de onbetwiste nummer één Saad Al Sheeb te beschermen, aangezien Qatar ernaar streeft om het allereerste kleinste land ter wereld te worden dat hun openingswedstrijd van het WK wint.

Ook Ecuador heeft de beschikking tot een volledig fitte wedstrijdselectie.

Ecuador heeft nu met het Brighton & Hove Albion-trio Pervis Estupinan, Moises Caicedo en Jeremy Sarmiento in hun gelederen een goed op elkaar ingespeeld blok, waarbij van de Jeremy Sarmiento wordt verwacht dat hij op tijd een klein spierprobleem van zich afschudt om beschikbaar te zijn.

De middenvelder van Augsburg, Carlos Gruezo, traint ook normaal sinds hij last heeft van een dijbeenprobleem, hoewel Ecuador wel rechtsback Byron Castillo met een blessure zag wegkomen tijdens hun laatste warming-up vriendschappelijke wedstrijd met Irak. Het is nog de vraag of hij op tijd fit is voor de openingswedstrijd tegen Qatar.

Als gevolg hiervan zou Angelo Preciado aan de rechterkant moeten beginnen terwijl Estupinan naar links bombardeert, en de aanwezigheid van laatstgenoemde zou Piero Hincapie van Bayer Leverkusen in het hart van de verdediging kunnen zien starten naast Felix Torres, met Alexander Dominguez in het doel.

Caicedo verwacht naast Jose Cifuentes en Gruezo rechtstreeks op het middenveld te komen, terwijl Gonzalo Plata en Romario Ibarra de 35-goaltjes dief Enner Valencia ondersteunen.