Opstelling Duitsland Japan WK 2022

Bekijk de verwachte opstelling van Duitsland tegen Japan op het WK 2022 in Qatar. Beiden teams spelen met een 4-2-3-1 opstelling wat je niet zo vaak meer ziet in het hedendaagse voetbal. Zowel Duitsland als Japan zijn bijna elke WK aanwezig en Duitsland is natuurlijk altijd een van de eindfavorieten ongeacht de spelers die ze hebben.

Opstelling Duitsland (4-2-3-1): Neuer; Raum, Sule, Rudiger, Kehrer; Kimmich, Gundogan; Sane, Musiala, Gnabry; Havertz

Opstelling Japan (4-2-3-1): Kawashima; Nagatomo, Tomiyasu, Yoshida, Sakai; Endo, Morita; Kubo, Kamada, Mitoma; Asano

Flick staat op het punt om Bayern München-ster Manuel Neuer opnieuw te benoemen als aanvoerder en startende nummer 1 na blessureproblemen tijdens de laatste internationale periode. Antonio Ruidger is ook terug in de groep, met Leroy Sané, Jamal Musiala en Serge Gnabry die een van de beste aanvallende opstellingen in Qatar bieden.

De hoofdcoach van Japan, Hajime Moriyasu, heeft opvallend talent in zijn team, waaronder Kaoru Mitoma en Takefusa Kubo die zijn aanval leiden. Hij zal proberen zijn jonge sterren in balans te brengen met doorgewinterde ervaring in de verdediging en Arsenal-ster Takehiro Tomiyasu lijkt klaar om over te stappen naar centrale verdediger.