Opstelling België Canada

Bekijk de definitieve en verwachte opstelling van België tegen Canada op het WK 2022 in Qatar. Voor zowel België als Canada is dit de eerste wedstrijd en ze zullen allebei dus starten in hun meest sterke opstelling. België speelt naar alle waarschijnlijkheid in een 3-4-2-1 opstelling. Canada speelde de afgelopen wedstrijden in een aanvallende 3-4-3 opstelling, wat je in het hedendaagse voetbal niet meer zo vaak ziet.

Verwachte opstelling België: Courtois; Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen; Meunier, Witsel, Tielemans, Carrasco; De Bruyne, E Hazard; Batshuayi.

Verwachte opstelling Canada: Borjan; Johnston, Vitoria, Miller; Laryea, Eustaquio, Hutchinson, Adekugbe; Buchanan, Larin, David.

Bij Canada staat de sterspeler Davies waarschijnlijk met een blessure aan de kant. Mocht hij toch kunnen spelen dan start hij gegarandeerd in de basis opstelling. Ook bij België is er een geblesseerde sterspeler die waarschijnlijk niet in de basis opstelling start, namelijk Lukaku. Hij is wel meegenomen naar het WK, ook hij normaal gesproken basisspeler bij België. De verwachting is dat hij in de loop van het toernooi minuten kan maken in de opstelling van de Belgen. De definitieve opstelling wordt altijd een uur voor de wedstrijd definitief bekend gemaakt door beide bondscoaches.