Openingsceremonie WK Qatar

Ben je op zoek naar alle details rond de openingsceremonie van de FIFA World Cup 2022 in Qatar? De FIFA heeft op 20 november 2022 een openingsceremonie georganiseerd in het Al Bayt Stadium. De start is net voor de eerste wedstrijd van het toernooi. Blijf lezen om meer te weten te komen over de openingsceremonie van het WK.

Het WK begint eindelijk en daar hoort natuurlijk een spectaculaire openingsceremonie bij, zeker in een land als Qatar. De grootste attractie van voetbal zal miljarden over de hele wereld aan hun scherm gekluisterd houden. Spannend voetbal en megasterren zijn echter niet de enige dingen om naar uit te kijken.

FIFA staat bekend om het organiseren van epische openingsceremonies in de afgelopen decennia. Dit evenement is bedoeld om lokale en internationale fans te vieren als een op zichzelf staand evenement. Het belooft ook enkele van de grootste namen en artiesten van entertainment te leveren.

Hier vind je alles wat je nodig hebt om meer te weten te komen over de openingsceremonie van het WK voetbal in Qatar.

WK Qatar 2022 Openingsceremonie Artiesten

De WK voetbal in Qatar 2022 openingsceremonie zal naar verwachting ongeveer een uur duren. Gedurende deze tijd worden zowel lokale als internationale acts verwacht. Het gerucht gaat dat supersterren, waaronder BTS en Dua Lipa, optreden tijdens het evenement.

Hoewel de FIFA en de KNVB nog geen officiële informatie over het evenement hebben bekendgemaakt, zijn hier een paar artiesten waarvan is bevestigd dat ze zullen optreden tijdens de FIFA World Cup openingsceremonie 2022.

Lil Baby

Lil Baby staat bekend om zijn pakkende hooks, automatisch afgestemde bezorging en openhartige teksten. Hij vertelt vooral over zijn leven en ervaringen opgroeien in de straten van Atlanta. In 2020 werd hij genomineerd voor verschillende Grammy Awards, waaronder Best Rap Album en Best Rap Performance.

De muziek van Lil Baby is te zien geweest in verschillende grote films en tv-shows. Ze omvatten Black Panther, Creed II en Stranger Things. Hij heeft ook samengewerkt met een aantal andere artiesten, waaronder Drake, Young Thug, Gunna en Travis Scott.

De rapper brak het nieuws van zijn overeenkomst om op te treden op het WK via zijn sociale media-profielen. Dit wordt een van de grootste podia in zijn carrière tot nu toe, en het wordt zeker een onvergetelijk optreden.

Nora Fateh

Nora Fatehi is een Canadese en Indiase actrice en danseres die vooral bekend staat om haar werk in Hindi-films. Naast haar acteercarrière is Nora ook een succesvolle danseres en heeft ze dansroutines gechoreografeerd voor verschillende films.

Ze zal optreden tijdens de openingsceremonie van de FIFA World Cup 2022, die zal worden gehouden in Qatar. Dit wordt een historisch moment voor Nora, aangezien ze de eerste Indiase zal zijn die optreedt tijdens de openingsceremonie van het WK. Nora’s optreden zal zeker een hoogtepunt van het evenement zijn en zal haar talent laten zien aan een wereldwijd publiek.
Datum en tijd van openingsceremonie FIFA Wereldbeker 2022

Hoe laat en op welke zender wordt de openingsceremonie van het WK voetbal uitgezonden in Nederland?

Het langverwachte WK 2022 begint eindelijk op 20 november om 15.00 uur Nederlandse tijd. Maar daarvoor begint de openingsceremonie een uur voor de wedstrijd (14.00 uur Nederlandse Tijd). Dit zal in lijn zijn met de FIFA-traditie op het WK om het WK in stijl te beginnen. De openingsceremonie is te volgen via NPO 1 of de app van NOS. Ook op Youtube zal je live de openingsceremonie WK 2022 Qatar kunnen bekijken.

Na de ceremonie zal de eerste wedstrijd van het toernooi worden gespeeld tussen gastheer Qatar en de Zuid-Amerikaanse underdog Ecuador. Het zal worden gehouden in het Al Bayt-stadion.

Locatie voor openingsceremonie van het WK 2022 in Qatar

FIFA World Cup openingsceremonie 2022 locatie in Al Bayt Stadium, Qatar. Al Khor is een kustplaats in het noordoosten van Qatar, op ongeveer 35 kilometer afstand van de hoofdstad Doha. Al Khor zal naar verwachting een populaire bestemming zijn voor zowel de lokale bevolking als toeristen tijdens het WK. Dit komt door de nabijheid van Doha en de moderne infrastructuur.

De naam Al Bayt komt van een traditionele Arabische tent, die symbool staat voor gastvrijheid en vrijgevigheid. Het nomadische lifestyle-concept inspireerde het ontwerp van het stadion. Het beschikt over een grote interne ruimte die plaats biedt aan maximaal 60.000 toeschouwers. Het stadion is ook duurzaam ontworpen, met een zonnepaneelsysteem dat de LED-verlichting van stroom zal voorzien.

Het stadion heeft ook een koelsysteem dat de temperatuur binnen op een comfortabel niveau houdt voor toeschouwers. Enkele van de andere belangrijke kenmerken van het Al Bayt-stadion zijn een intrekbaar dak, ultramoderne audio- en visuele systemen.
Openingsceremonie WK 2022 Waar te kijken online

Voetbalfans over de hele wereld kijken nu al uit naar het WK 2022 in Qatar. En hoewel de meeste games pas eind november en december worden gehouden, kunnen fans de FIFA World Cup-openingsceremonie 2022 nog steeds online bekijken.