Hoe lang duurt het WK voetbal?

Aan het binnenkort te beginnen FIFA Wereldkampioenschap zullen 32 teams deelnemen. Dat aantal is hetzelfde sinds het WK voetbal in Frankrijk in 1998, wat betekent dat de duur van Qatar 2022 in het bereik van de vorige zes evenementen ligt. Elke toernooi begint met een wedstrijd van het gastland.

Deze FIFA World Cup begint op 20 november met Qatar vs Ecuador. De groepsfase duurt tot 2 december, wanneer de helft van de teams naar huis wordt gestuurd. Dan wordt het tijd voor de knock-outwedstrijden om te bepalen wie de titel pakt.

18 december is de exacte datum waarop alles zal eindigen. Dat betekent dat de FIFA World Cup van Qatar 2022 29 dagen zal duren.

De duur van een WK is afhankelijk van het aantal deelnemende teams. Dat betekent dat er geen standaardtijd is voor dit soort evenementen, aangezien het aantal teams dat eraan deelneemt door de jaren heen is gegroeid. Het is ook belangrijk dat er minimaal drie dagen zitten tussen de wedstrijden zitten, zodat de spelers voldoende rust hebben om te herstellen van een zware 90 minuten.

In het begin was Uruguay 1930 de eerste keer dat het toernooi werd georganiseerd, slechts 13 landen stuurden hun teams naar Zuid-Amerika. Dat veranderde met de tijd, en dat zal de volgende keer dat er een FIFA World Cup wordt gespeeld, veranderen. Degene die wordt gehost door de VS, Canada en Mexico zal 48 teams hebben, dus dat zal langer zijn. Het volgende WK zal dus een aantal dagen langer duren dan het WK in Qatar.