Voorspelling Uruguay- Zuid Korea WK 2022 Qatar

Op Donderdag 24 November om 14:00 uur vindt de WK wedstrijd Uruguay tegen Zuid Korea plaats op het WK in Qatar. De wedstrijd Uruguay-Zuid Korea is live te zien via NPO 1, de app van de Nos en op Nos.nl

Twee landen die vaker deelnemen aan het WK ontmoeten elkaar in hun eerste wedstrijd op het toernooi van dit jaar in wat waarschijnlijk een wedstrijd zal opleveren met weinig doelpunten.

Zuid-Korea maakt voor de elfde keer op rij hun WK-optreden, maar kwam in die periode slechts twee keer uit de groepsfase. De Taegeuk Warriors zullen op zoek gaan naar een beter resultaat in Qatar, maar het zal niet gemakkelijk worden als ze het opnemen tegen de Uruguayaanse ploeg van Diego Alonso in Groep H.
Uruguay doet mee aan het toernooi na als derde te zijn geëindigd in CONMEBOL achter WK-favorieten Brazilië en Lionel Messi’s Argentinië. Ondertussen eindigde Zuid-Korea als tweede in hun AFC-kwalificatiegroep achter Iran.

Paulo Bento heeft een goed op elkaar ingespeelde Zuid-Koreaanse selectie, maar de Taegeuk Warriors, de bijnaam van Zuid-Korea, hebben slechts drie keer gewonnen in hun laatste 13 WK-wedstrijden. De Taegeuk Warriors hebben dit jaar de mogelijkheid om meerdere set pieces te draaien, aangezien ze vijf verschillende line-ups hebben gelopen, met een 4-1-4-1 als hun meest uitgevoerde opstelling.

Belangrijke spelers van Zuid Korea zijn onder meer aanvoerder Son Heung-min (Tottenham), Hwang Hee-chan (Wolverhampton) en Hwang Ui- jo (Olympiacos).

Uruguay is een topper met een mix van ervaren sterren zoals Luis Suárez (Nacional) en Edinson Cavani (Valencia) en opwindende vooruitzichten zoals Darwin Núñez, (Liverpool) en Federico Valverde (Real Madrid).

Terwijl Zuid-Korea een gevaarlijk opvallend duo vormt tussen Son en Hwang, kan Uruguay hun talent evenaren en de Koreaanse kant op elk ander gebied van het veld overtreffen.
Uruguay en Zuid-Korea stonden zeven keer tegenover elkaar en de Uruguayanen stonden zes keer aan de winnende kant. De Zuid-Koreanen hebben de laatste twee oefendwestrijden gelijkgespeeld. Maar Uruguay heeft het veel beter gedaan en won zeven van de negen pogingen in dit kalenderjaar. Het wordt een spannend duel, maar na de H2H’s en recente statistieken van Uruguay voorspellen we een overwinning voor Uruguay in deze wedstrijd.

Onze voorspelling Uruguay-Zuid Korea:  1-0 (Uruguay wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Uruguay-Zuid Korea: Cavani

Onze voorspelling aantal gele kaarten Uruguay-Zuid Korea: 2

Onze voorspelling aantal rode kaarten Uruguay-Zuid Korea: 0