Voorspelling Qatar-Senegal WK 2022 Qatar

Op Vrijdag 25 November om 14:00 uur Nederlandse tijd speelt Qatar tegen Senegal. Het is voor beiden landen de tweede groepswedstrijd op het WK in Qatar. De wedstrijd Qatar-Senegal is live te zien via NPO 1, de app en website van NOS. Qatar en Senegal zitten bij Nederland in de groep dit is dus ook voor het Nederlands elftal een belangrijke wedstrijd. Sowieso is een tweede groepswedstrijd belangrijk omdat landen vechten voor hun laatste kans. Qatar neemt voor het eerst deel aan een Wereldkampioenschap voetbal en heeft dus nog geen toernooi ervaring op het hoogste niveau.

Senegal heeft in zijn geschiedenis twee keer de meegedaan aan het WK voetbal, terwijl dit Qatar’s allereerste optreden op het wereldtoneel is. De Lions of Teranga bereikten zelfs een keer de kwartfinales nadat ze in hun groepsfase Frankrijk hadden verslagen. Dit keer had Senegal echter twee etappes nodig in de kwalificatierondes om door te gaan naar het grote toernooi en Egypte te verslaan in een penalty shoot-out. Qatar heeft geen kwalificatie hoeven af te leggen en was automatisch gekwalificeerd als WK-gastheer.

Senegal is voorafgaande aan deze wedstrijd het favoriete team want ze hebben meer doelpunten gemaakt en meer wedstrijden gewonnen in de kwalificatiewedstrijden dan Qatar deed tijdens de Arabische Cup en hun vriendschappelijke wedstrijden. Zij zijn ook het meer ervaren team. Senegal voerde comfortabel groep H aan in de Afrikaanse sectie van de WK-kwalificatie, won er vijf en speelde een gelijkspel van de zes wedstrijden tegen Togo, Namibië en Congo.

Famara Diedhiou van Alanyaspor scoorde de hoogste score voor de Indomitable Lions met vier doelpunten – waarvan drie in een 3-1 uitoverwinning naar Namibië – terwijl Sadio Mane en Ismaila Sarr beiden elk drie doelpunten scoorden.Als zodanig ging Senegal door naar de derde ronde van de CAF-kwalificatie, waarin 10 teams het tegen elkaar opnemen in een tweebenig gevecht om slechts vijf Afrikaanse plaatsen op het WK. Sterspeler van Senegal is natuurlijk Sadio Mane, die licht geblesseerd aan het toernooi start. Zal Mane de tweede wedstrijd in topvorm zijn?

Onze voorspelling Qatar-Senegal:  0-3 (Senegal wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Qatar-Senegal: Mane, Sakho

Onze voorspelling aantal gele kaarten Qatar-Senegal: 3

Onze voorspelling aantal rode kaarten Qatar-Senegal: 1