Voorspelling Argentinië-Saudi Arabië WK 2022 Qatar

Op 22 November 2022 om 11:00 uur Nederlandse tijd begint het WK voetbal ook voor Argentinië. Ze nemen het op tegen Saudi-Arabië, een land dat niet bekend staat om het voetbal maar toch meerdere malen al op een WK heeft gestaan. Er gaan geruchten dat dit Messi laatste kans is op het winnen van een WK, niet gek natuurlijk als je bedenkt dat hij tijdens het WK 35 jaar is. Messi zal er dan ook alles aandoen om nog een keer te schitteren voor zijn land Argentinië. Zoals je gewend bent is de wedstrijd Argentinië tegen Saudi Arabië live te volgen op de site van NOS of op tv via NPO. Naast deze landen zitten ook Polen en Mexico in deze groep, wat je dus bent een pittige groep kunt noemen. Uiteraard gaat Argentinië voor de groepswinst en zijn ze bijna aan hun stand verplicht om deze eerste wedstrijd winnend af te sluiten.

Saudi-Arabië heeft vier keer eerder meegedaan aan een WK voetbal. Twee keer werd het in de groepsfase uitgeschakeld maar in 1994 bereikte het de 1/8 finale, waarin met 3-1 werd verloren van Zweden. Argentinië kwam maar liefst 22 keer uit op een WK, en won het toernooi ook 2 keer. Meest pijnlijke voor ons Nederlanders was natuurlijk de winst van Argentinië op het WK van 1978.

Als we kijken naar de FIFA ranking lijst dan zien we Argentinië op de 3de plek staan en Saudi-Arabië op de 53ste plek. Niet voor niets dus dat Argentinië torenhoog favoriet is. De hitte is iets om rekening mee te houden dit toernooi, de spelers van Saudi-Arabië zullen hier beter tegen bestemd zijn. Zeker als je in je achterhoofd houdt dat de meeste Argentijnse topspelers in Europese competities spelen. De selectie van Saudi-Arabië heeft niet een echte sterspeler zoals Argentinië met Messi wel heeft. Als ze willen stunten moeten ze dit echt als collectief doen, en hopen op een gelijkspelletje of een off-day van het sterrenteam van Argentinië.

Argentinië en Saudi Arabië hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. In 1988 eindigde een vriendschappelijk wedstrijd in een 2-0 overwinning voor de Argentijnen. In 2021 speelde de twee opnieuw vriendschappelijk tegen elkaar, die wedstrijd eindigde verrassend genoeg in een 0-0 gelijkspel. Gaan de Saudi Arabieren in 2022 opnieuw stunten tegen de Argentijnen en snoepen ze punten af?

Als we kijken naar de bookmakers dan is Argentinië de grote favoriet om deze tweestrijd te winnen. Als jij voorspelt dat Argentinië gaat winnen dan krijg je maar 1,17 keer jouw inzet terug. Ga jij voor een overwinning van Saudi Arabië dan krijg je maar liefst 14,5 keer jouw inzet terug. Gok jij op een gelijkspel tussen Argentinië en Saudi-Arabië dan krijg jij 6 keer jouw inleg terug. De bookmakers denken ook dat er in deze wedstrijd meer dan 2 doelpunten zullen vallen, natuurlijk de meeste aan de kant van de Argentijnen.

Onze voorspelling Argentinië-Saudi Arabië:  2-0 (Argentinië wint)

Onze voorspelling doelpuntenmakers Argentinië-Saudi Arabië: Lionel Messi en Lautaro Martinez

Onze voorspelling aantal gele kaarten Argentinië-Saudi Arabië: 3

Onze voorspelling aantal rode kaarten Argentinië-Saudi Arabië: 0