Penalty regels WK 2022

Het eerste feitje over een penalty serie op het WK 2022, is dat penalty’s die tijdens een serie worden gescoord, niet bijdragen aan de algemene scorestatistieken van een speler tijdens het WK. Bovendien kunnen alleen spelers die voor fulltime op het veld staan ​​de penalty’s nemen tijdens de penaltie serie. Nadat de extra tijd is verstreken, moeten de teams doorgaan met de spelers die al op het veld stonden. Teams mogen van keeper wisselen als ze nog een wissel over hebben. Anders moet een veldspeler de rol op zich nemen. Als de scores na elk vijf strafschoppen nog steeds gelijk zijn, gaat de penalty serie over naar alles of niets, waarbij de eerste die mist, verliest. Als een team een ​​speler van het veld laat sturen, dan moet het andere team ook met tien spelers schieten. Ten slotte mag geen enkele speler de strafschoppenserie herhalen totdat het hele team zijn kans heeft gehad.

Het team dat de eerste schop neemt, wordt bepaald door een toss en de scheidsrechter kiest het doel waarop de schoppen worden genomen. Alle strafschoppen worden in één doel genomen om ervoor te zorgen dat de schopnemers en doelverdedigers van beide teams dezelfde onregelmatigheden in het veld tegenkomen (indien aanwezig). Alle spelers behalve de nemer en de keepers moeten in de middencirkel van het veld blijven.

Elke schop wordt genomen op de algemene manier van een strafschop. Elke schop wordt genomen vanaf het strafschoppunt, waarbij het doel alleen wordt verdedigd door de doelverdediger van de tegenpartij. De keeper moet tussen de doelpalen op haar doellijn blijven totdat de bal is getrapt, hoewel ze op zijn plaats kan springen, met haar armen kan zwaaien, heen en weer kan bewegen langs de doellijn of op een andere manier kan proberen de schutter af te leiden.

Elke strafschopnemer mag de bal slechts één keer per poging trappen. Als de bal wordt gered door de keeper, kan de speler niet scoren uit de rebound (in tegenstelling tot een normale strafschop). Evenzo, als de bal van de doelpalen stuitert, kan de speler niet scoren vanuit de rebound.

Teams trappen om de beurt vanaf de penaltystip in een poging een doelpunt te maken, totdat elk vijf strafschoppen heeft genomen. Als de ene partij echter meer doelpunten heeft gescoord dan de andere mogelijk zou kunnen bereiken met al hun resterende schoppen, eindigt de strafschoppenserie ongeacht het aantal resterende schoppen.

Alleen spelers die aan het einde van het spel op het veld waren, mogen trappen nemen. Een vervanging kan alleen worden gemaakt in het geval van een blessure van een keeper tijdens de kicks, op voorwaarde dat het team dat niet heeft gedaan. reeds het maximale aantal wisselspelers gebruikt dat door de competitie is toegestaan.

Geen enkele speler mag een tweede strafschop nemen vanaf het strafschoppunt voordat alle andere in aanmerking komende spelers van zijn team een ​​eerste strafschop hebben genomen, zelfs de keeper.