Opstelling Nederland Duitsland 29 Maart 2022

Na de succesvolle overwinning tegen Denemarken wacht het Nederlands Elftal alweer de volgende oefenwedstrijd ter voorbereiding van het WK 2022. Deze keer is de tegenstander Duitsland, altijd een van de favorieten voor het winnen van een wereldkampioenschap voetbal. Na het succesvolle duel tegen Denemarken zal Louis van Gaal opnieuw kiezen voor het 3-5-2 systeem, wel is de verwachting dat hij enkele wijzigingen doorvoert.

Definitieve opstelling Nederland-Duitsland:

Flekken; De Ligt, Van Dijk, Blind; Dumfries, Koopmeiners (Wijnaldum 46′), F. de Jong, Malacia (Aké 74′); Berghuis (Klaassen 58′); Malen (Bergwijn 58′), Memphis.

Verwachte opstelling Nederland-Duitsland:

Flekken; De Ligt, Van Dijk en Blind; Malacia, Frenkie de Jong, Klaassen en Dumfries; Wijnaldum, Danjuma en Depay

Doelman Flekken maakte zijn debuut tegen Denemarken en zal tegen Duitsland opnieuw starten. Het debuut van Flekken was niet heel overtuigend, aangezien er een aantal houdbare ballen voor gevaarlijke situaties leidde. Het kan zijn dat de zenuwen parten speelde bij het basisdebuut van Mark Flekken, de voor vele nog onbekende doelman die bij Freiburg speelt.

In de verdediging zal bondscoach van Gaal waarschijnlijk een plekje reserveren voor Malacia van Feyenoord. De linksback maakte in de topper tegen Ajax een sterke indruk en staat bekend om zijn felheid. De andere verdedigers tegen Duitsland zullen waarschijnlijk Blind, van Dijk, De Ligt en Dumfries zijn. Dit betekent dat Ake ditmaal niet zal beginnen vanaf het eerste fluitsignaal.

Op het middenveld zal Frenkie de Jong zijn basisplaats behouden na een uitstekend optreden afgelopen Zaterdag. Berghuis en Koopmeijners zullen plaatsmaken en daarvoor in de plaats zullen Wijnaldum en Klaassen spelen. Voor Wijnaldum zal het pijnlijk geweest zijn dat hij tegen Denemarken niet in de basis mocht starten. Ook Klaassen heeft het de afgelopen wedstrijden van het Nederlands Elftal uitstekend gedaan, hij zal zich dus opnieuw willen bewijzen tegen Duitsland.

In de aanval krijgt Danjuma een basisplaats ten koste van Bergwijn. Louis van Gaal wil de aanvaller van Villarereal aan het werk zien tegen een sterke tegenstander. Hij maakt in Spanje een sterk seizoen door met onder meer de uitschakeling van Juventus in de Champions Leaugue.

De verwachting is dat Louis van Gaal de tweede helft een aantal wissels zal doorvoeren, enerzijds op wat spelers te sparen voor hun club, anderzijds op andere spelers te testen tegen de sterke Duitsers.